Holiday Recipes Redo – Vegan Mango Lassi

(voor Nederlands scroll naar beneden)

mango lassi

For the holidays we decided to make an Indian style diner (I mean I just got this huge Indian recipe book, so enough inspiration!). And because we thought it would be easier to bake it ourselves (and because I just found a nice recipe) I also baked a nice Christmas bread (stollen). Too bad I didn’t take a lot of pictures. In the end I was busy, cooking/baking and organizing diner.

Making other dishes than I normally would gave me inspiration and I thought it would be a good a idea to share bits and pieces of our holiday recipes. Most of it was very yummy, so I wouldn’t mind to make it again and shoot some nice pics 😉 Even if it has a bit of a Christmas feeling to it!

Starting with the vegan mango lassi I made to give the Indian food an even more Indian feeling (or to compensate, no just kidding ;)). I used this recipe to make the mango lassi, but added a personal touch  by topping it with a pistachio topping.

The topping is very easy to make: just peel and grind 5-6 green cardamoms together with a handful of pistachio and sprinkle on top of the mango lassi.

Enjoy!

mango lassi

~~~~~~~~~~

Kerstrecepten Herhaling – Vegan Mango Lassi

Voor de feestdagen besloten we een diner in Indiase stijl te maken (ik heb pas geleden een Indiaas receptenboek gekregen, genoeg inspiratie dus!). En omdat we bedachten dat het makkelijker zou zijn om er zelf een te bakken dan een plantaardige variant te vinden heb ik ook een lekkere kerststol gebakken. Helaas heb ik niet zoveel foto’s gemaakt. Uiteindelijk toch te druk met bakken/koken en het organiseren van het eten.

Het maken van andere gerechten dan anders heeft me inspiratie gegeven en ik dacht dat het een goed idee zou zijn om stukjes van ons kerstdiner te delen. De meeste gerechten waren erg lekker, dus heb ik er geen problemen mee om het nog een keer te maken en wat foto’s te maken 😉 Zelfs als er nog een kerstsfeertje aan zit.

Te beginnen met een mango lassi, die ik gemaakt heb om het Indiase eten nog wat specialer te maken (of om het te compenseren, nee hoor geintje ;)). Ik heb gebruik gemaakt van dit recept, maar er mijn eigen draai aan gegeven door het af te maken met een pistache topping. Omdat het een Engels recept is, heb ik het (aangepaste) recept hieronder neergezet.

Dit heb je nodig (voor 2 glazen)

– 1 blik mangostukjes (de verse mango is hier nu gewoon niet lekker genoeg)
– 1 kop sojamelk
– 2 groene kardamoms, gepeld en gemalen
– 1-2 eetlepels ahoornsiroop
– een beetje citroensap

(De topping is makkelijk te maken: pel en maal 5-6 groene kardamoms samen met een handje pistache nootjes )

Dit doe je

1. Mix alles in een blender
2. Giet de mango lassi in een glas en strooi er wat pistachetopping op

mango lassi

2 Comments on “Holiday Recipes Redo – Vegan Mango Lassi

  1. Pingback: Vegan Mango Ice-cream – recipe | I Love Green Grass

Leave a Reply