The Dude Wannabe

(voor Nederlands scroll naar beneden)

The Dude Knitting

Wooheee! I finished it! I think a knitting project takes me a bit longer than average, but it is still a hobby, so no pressure. Well a little maybe, because I was a bit scared that I would finish this wooly cardigan in the middle of summer, 30+ degrees Celsius. Luckily it isn’t summer yet and the weather is just right to wear this cardigan as a coat.

You probably saw it in the picture already: the knitting project I am talking about is a big wool cardigan for the boyfriend. And I would have never started it, if he wasn’t so enthusiastic about it. The (free!) pattern is based on a cardigan The Dude wears in the movie The Big Lebowski (check the picture below). He really likes this movie (and I am also a fan :)), so a Dude sweater was the perfect knitting project I could do for him.

The dude sweater knitting
Image: http://datavizblog.com/2014/03/07/infographic-day-of-the-dude/

I am very satisfied with the way it turned out, check my Ravelry page for the details, and it is a fun project to knit, because of the color pattern. I can really recommend this project, also because the pattern is very well written by the talented Andrea Rangel.

So, go and knit a Dude sweater. But first: let’s go bowling 😉

 

~~~~~~~

The Dude Wannabe

Woehoe! Hij is af! Ik denk dat ik iets langer dan gemiddeld over een breiprojekt doe, maar het is nog steeds een hobby, geen druk. Hoewel, misschien een beetje, want ik was een beetje bang dat ik de laatste steken van dit wollige vest hartje zomer zou breien. Gelukkig is het nog geen zomer en is het weer perfect om dit vest als een jas te dragen.

Je hebt het waarschijnlijk op de foto hierboven al gezien (nee, niet de tweede foto ;)): het breiprojekt waar ik het over heb is een vest voor het vriendje. En ik zou er nooit aan begonnen zijn als hij er niet zo enthousiast over zou zijn geweest. Het (gratis!) patroon is gebaseerd op een vest dat ‘The Dude’ draagt in de film The Big Lebowski (wel de tweede foto). Hij is helemaal fan van deze film (en ik vind het stiekem ook een hele gave film), dus een Dude vest zou het perfecte breisel zijn wat ik voor zou kunnen maken.

Ik ben erg blij met het resultaat, zie mijn Ravelry pagina voor de details, en het is ook nog eens een leuk projekt om te breien, mede door het kleurpatroon. Ik kan het echt aanraden (helaas is het alleen in het Engels te krijgen), omdat het patroon erg duidelijk geschreven is door de getalenteerde Andrea Rangel.

Dus, hup en brei je eigen Dude vest. Maar laten we eerst gaan bowlen 😉

 

Leave a Reply