Gifting Tips

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Verkleedkist met naam

If you want to give something special, these holidays, or the rest of the year, consider giving something that is more than ‘just stuff’. Giving away your time and attention is in my opinion priceless and there are gifts that are way more personal than a cologne or pair of socks. And it doesn’t need to be difficult at all!

What do you think of a homemade giftcard for a day out? Or for a delicious meal together?

If you are a crafter, you can gift one of your finished works (in my case, a knitted hat for example). Or you can let the other choose, so you know that they get something that really suits them.

Or check second hand stores (online) for a nice gift. You don’t buy something new and you can get it for less money if you buy it second hand. And if you buy something that needs an upgrade, you can totally personalize it. Like I did for my nephew a few months ago (check it here), or for my niece a few weeks ago.

Instead of buying another toy for her, I bought a second hand chest online and painted her name on it. Then I looked for old clothes in my closet and in the thrift store so it would become a dress-up trunk. If the dressing up isn’t her thing anymore she can fill the chest with other things.

A big present, without the big expenses and it was a super easy craft project.

Maybe you are not in the position to give something handmade. In that case a prescription for a magazine or online service (think Storytel or Audible for example) can be a nice gift.

If you do want to give something new, please consider buying from small independent (green) shops. Then you make two people happy: the person who gets the nice present and the small business owner!

And I am one of those small business owners. If you are looking for handmade, soft knits: please have a look in my online shop! It’s in Dutch, I know, so if you see something you like, just contact me: studios@ilovegreengrass.net .


Kadotips

Als je iets speciaals wil geven, deze feestdagen of andere momenten de rest van het jaar, overweeg dan om iets te geven dat meer is dan ‘spullen’. Je tijd en aandacht geven is zoveel waard en het is persoonlijker dan een geurtje of een paar sokken. En het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Wat denk je van een zelfgemaakte kadobon voor een dagje uit? Of een lekkere maaltijd koken?

Ben je (een klein beetje) handig dan geef je een zelfgemaakt werk (in mijn geval bijvoorbeeld een gebreide muts). Of je laat de persoon zelf kiezen, zodat je zeker weet dat je iets weggeeft wat in de smaak valt.

Of struin een tweedehands winkel (online) af voor een leuk kadootje. Je hoeft niets nieuws te kopen en je krijgt meer voor je geld. Plus, als je iets koopt wat je daarna mooier maakt kun je het ook aanpassen voor de persoon waar je het kado aan wilt geven. Zoals ik deed voor mijn neefje een paar maanden geleden (bekijk hier), of voor mijn nichtje een paar weken geleden.

In plaats van een nieuw stuk speelgoed, waar ze al veel van heeft, kocht ik online een tweedehands kist en schilderde haar naam erop. Daarna ben ik op zoek gegaan naar oude, beetje gekke, kleding in mijn kledingkast en de tweedehands winkel zodat ik er een verkleedkist van kon maken. En als ze het verkleden zat is, dan kan ze de kist met andere spulletjes vullen.

Een groot kado, zonder de grote uitgaven, en het was een heel makkelijk ‘upcycle’ project.

Misschien ben je niet in de positie om iets handgemaakts te geven. In dat geval kan een abonnement op een magazine of online service (zoals Storytel bijvoorbeeld) een leuk kado zijn.

Als je toch graag iets nieuws wilt geven, overweeg dan om te kopen bij kleine onafhankelijkere (groene) shops. Op die manier maak je twee mensen blij: de persoon die het kado krijgt en de eigenaar van de winkel!

En ik ben 1 van die kleine shop eigenaren. Ben je op zoek naar zachte, handgebreide items neem dan eens een kijkje in mijn Green Grass Studios shop!

Leave a Reply