Getting Ready for the Mascarade

(voor Nederlands scroll naar beneden)

You have probably never heard the word ‘face mask’ as much as during this covid-time. So here is my contribution 😉

After sewing 20 masks for clients of a mental health facility, I figured I would make a few for my family and friends. Because they are already mandatory in some places in our country.

With some colorful cotton fabric I made a few different masks. Add a bit of fabric paint to that and you get yourself a mask with a Cheshire Cat smile. I already painted it years ago on a T-shirt – find it here – and thought it would make for a fun mask. For sewing the mask I used a Dutch pattern from a magazine, but there are plenty out there for free.

I am sure face masks were never this fashionable ;).


Maskerade

Je hebt waarschijnlijk nog nooit zo vaak het woord ‘mondkapje’ gehoord als tijdens deze covid-tijd. Ik draag bij deze ook mijn steentje bij 😉

Na het naaien van 20 maskers voor clienten van een GGZ-instelling, bedacht ik me dat ik ook wel een paar maskers voor familie en vrienden zou kunnen maken. Voor het geval het dragen van een mondmasker verplicht wordt.

Met wat gekleurde katoenen stoffen en het patroon uit de Libelle maakte ik meerdere mondkapjes. Ik heb in dit patroon wel de onderkant verlengd met 2 cm en de buitenste stoflaag aan de zijkanten verlengd met 1 cm (ivm de koordjes die je erdoor rijgt).

Om net een iets ander mondkapje te maken schilderde ik op een van de kapjes een glimlach van de Cheshire kat uit Alice in Wonderland. Ik versierde er eerder een T-shirt mee – hier terug te vinden.

Voor de mondkapjes zijn er veel gratis patronen beschikbaar, waaronder het patroon van La Maison Victor en Knipmode. Ik weet zeker dat mondkapjes nog nooit zo modieus geweest ;).

Leave a Reply

%d