Working Out from Home

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Most of the world is in some sort of quarantine nowadays. And although it are difficult times in a lot of different ways I also see the most heartwarming things happen on social media (yay for still connecting to the world without going somewhere!).

My online yoga teacher (Esther Ekhart from ekhartyoga.com) offers a free class every weekday at 5 pm CET. One of my knitting inspirations @laerkebagger has posted a free pattern on Instagram that is called the Together Alone Sweater (a sweater knitted with scraps). At the Facebook page of my favorite pig, Esther the Wonder Pig, they read a chapter of a children’s book every Monday, Wednesday and Sunday (with Esther of course :)). Frau Ottilie, a very talented graphic designer, offers free children’s color and craft pages on her Facebook page. The craft company Fibremood distributed a free pattern to sew and an accompanying sew-along. I watched a lamb feed Tuesday from Clover farm (found it on Ravelry) and saw little lambs jump up and down. Oh and one of my favorites as a cheer-me-up is the Dutch Instagram page @tussenkunstenquarantaine (between art and quarantine) where people imitate art with household items, even from around the world now!

@laerkebagger

 

@tussenkunstenquarantaine

Making an art imitation to send in is on my list. And I also started the Together Alone Sweater. Beside that my neighbor asked me to knit some face masks for her work in the psychiatric care. I honestly didn’t see any scientific evidence that it really works, but I want to help anyway.

Beside the above mentioned initiatives, what I see the most of in my social media feed (welcome in my bubble ;)) are work-outs in every thinkable form with one thing in common: they are from home. Beside the persons I already follow for some workout inspiration, @tanyapoppett and @fanny_josefine, so many other channels came up with their own workouts. My fitness centre now has a Facebook group where they post live-stream lessons and I also saw professional obstacle runners share their workout routines, now that they are at home. So nice to get some insight into their training schedules and to see people workout from home is also a major inspiration.

Although I am someone who loves to be at home, works from home and definitely has the opposite of Fear of Missing Out most of the time, I do miss my outdoor training at the gym (and chat with the people over there). Because we are so lucky that we own a piece of land, we could create our own outdoor gym. With a rope hanging from a tree branch, some hurdles, a balance bar and some light weights/stones/tree trunks.

Beside that, we already made our own hanging frame last year with a few different grips out of  scaffolding tubes. Over the past 2 weeks we did about 5 field-gym workouts, and there are more to come (and I do hope I can do a proper pull-up when we can go out again). I think we made the best of a bad situation, to quote Wolfmother 😉


Work-Out vanuit Huis

Bijna de hele wereld lijkt in een bepaalde vorm van quarantaine deze dagen. En hoewel het moeilijke tijden zijn op veel verschillende manieren, zie ik ook de meest hartverwarmende dingen voorbij komen op social media (jeej voor de verbinding met de wereld zonder ergens naartoe te gaan!).

Mijn online yogalerares (Esther Ekhart van ekhartyoga.com) biedt elke weekdag om 17 uur een gratis les aan. Een van mijn inspiraties op breigebied @laerkebagger postte een gratis patroon genaamd de Together Alone Sweater (een trui gemaakt van restjes garen). Op de Facebookpagina van mijn favoriete varken, Esther the Wonderpig, lezen ze elke maandag, woensdag en zondag een hoofdstuk uit een kinderboek voor (natuurlijk met Esther :)). Frau Ottilie, een getalenteerd illustrator, biedt gratis kleur- en knutselplaten aan op haar Facebookpagina. Het magazine Fibremood heeft een gratis patroon uitgegeven met een daarbij horende ‘sew-along’ (samen naaien online). Ik keek dinsdag naar springende lammetjes op de Clover boerderij (gevonden via Ravelry). En een van mijn favoriete ‘opvrolijk-kanalen’ is de Instagrampagina @tussenkunstenquarantaine waar mensen worden uitgedaagd om met een paar attributen een kunstwerk na te maken en in te sturen.

Een kunstwerk namaken om in te sturen staat op m’n lijstje. En ik ben ook al begonnen met de Together Alone Sweater. Daarnaast heeft m’n buurvrouw gevraagd of ik mondkapjes kan naaien voor haar werk in de psychiatrische zorg. Ik heb geen wetenschappelijk bewijs gezien dat deze kapjes helpen, maar ik wil graag wat bijdragen.

Naast de bovengenoemde iniatieven, hebben de meeste posts en live-streams in mijn social media kanalen te maken met work-outs die je thuis kan doen (welkom in mijn bubbel ;)). Naast de personen die ik normaal al volg voor de inspiratie, @tanyapoppett en @fanny_josefine, zijn er veel andere kanalen die met hun eigen work-out ideeen zijn gekomen. Mijn fitnesscentrum heeft een Facebookgroep aangemaakt waar ze live-stream lessen aanbieden en ik zag ook al meerdere professionele obstacle runners die hun work-outs delen nu ook zij thuis zitten. Heel leuk om te zien hoe hun training en schema’s eruit zien en te bekijken hoe de verschillende thuis-workouts eruit zien.

Hoewel ik een echte huismus ben en vanuit huis werk en het tegenovergestelde heb van FOMO (bang om iets te missen), mis ik wel degelijk mijn buitentrainingen bij de fitness (en de gesprekjes met medesporters daar). Omdat we zo fortuinlijk zijn met een eigen stukje land, hebben we daar onze thuisgym van gemaakt. Deze is aangekleed met een touw aan een boomtak, een paar hordes, een evenwichtsbalk en wat lichte gewichten/stenen/boomstammetjes.

Het rek van steigerbuizen hadden we al in de tuin staan, maar is verplaatst om onderdeel uit te maken van de ‘thuisgym’. De afgelopen 2 weken deden we minimaal 5 ‘Weiland-Workouts’ en er komen er zeker nog meer (ik hoop dat ik 1 goede pull-up kan als de storm weer wat is gaan liggen). We worden elke dag blijer met de ruimte om ons huis!

Leave a Reply

%d bloggers like this: