Putting the Fit in Outfit

(voor Nederlands scroll naar beneden)

A weekend alone at home, with stormy weather outside made for the perfect sewing weekend. I planned to make a piece of clothing from scratch, but also a ‘remake’ and some shortening of dresses.

Although the shortening isn’t that exciting, it always gives me a nice feeling that I can make clothing more fitting by just adding 1 seam.

The remake project was about adding some length to a super soft and comfy black sweater I bought from GOAT Organic Apparel. I hoped size M would be long enough to wear it as a sweater dress. Unfortunately it wasn’t. But nothing lost here, if I could just make it longer. Adding fabric is always harder than cutting fabric, especially when you don’t have the same fabric lying around.

That’s why I got fabric in a different color (green). Instead of just sewing some extra fabric at the bottom (which would have been challenging because of the stretchy ribbing) I figured I could add the extra color in the middle of the sweater. And to make it a bit more adventurous, I added the extra fabric in a diagonal line.

The scariest part for me was cutting the, brand new, sweater in half. But once I pinned and sewed the green fabric at one half of the sweater I already knew it was worth the risk. My serger really helped me out here, by the way. I am super pleased with the end result!

Once that was fixed and my wardrobe grew a few new/updated items bigger, it was time to sew my nephew 2 ‘soft’ pants. He keeps asking to wear soft pants, instead of jeans, and I am totally with him! So, in my La Maison Victor magazine collection, I looked for a pair of pants that would fit his criteria and I found the Randy pattern (LMV summer 2014). And in my big pile of fabric stash I found fabric that would combine just perfect. The end result is super soft and I think he can be his jumpy self without having a pair of sturdy pants bother him in his play game.

I hope I can have a date with my sewing machine anytime soon :).

(Oh and here is a picture of the cute dress I made for my niece, back in November. Pattern is Lucy from La Maison Victor 2014-4.)


Zorgen voor de Fit in Outfit

Een weekend alleen thuis, met een storm die buiten raast, maakt het een perfect naaiweekend. Ik plande een nieuw te maken kledingstuk, maar ook een ‘remake’ en een paar naadjes die ingekort moesten worden.

Hoewel het inkorten niet heel spannend werk is geeft het me altijd een fijn gevoel dat ik kleding passend kan maken door 1 zoom te veranderen.

De remake was een nieuwe zachte, zwarte trui van GOAT Organic Apparel die wat extra lengte nodig had. Bij de bestelling hoopte ik dat de trui in maat M lang genoeg zou zijn om te dragen als sweaterjurk, maar helaas was deze net niet lang genoeg. Maar niets verloren als ik ‘m gewoon wat langer zou maken. Het toevoegen van stof is altijd moeilijker dan het wegknippen, helemaal als je niet nog wat van dezelfde stof voor handen hebt.

Daarom heb ik voor stof in een andere kleur (groen) gekozen. In plaats van stof onderaan de trui te naaien (wat sowieso heel lastig zou worden vanwege de boord), bedacht ik dat het mooier zou zijn om extra kleur in het midden van de trui te hebben. En om het nog wat avontuurlijker te maken heb ik de extra stof in een diagonale lijn toegevoegd.

Wat ik best eng vond was het doorknippen van een nieuwe trui. Maar toen ik de extra stof aan een helft van de trui genaaid had, wist ik al dat het het risico waard was. Mijn lockmachine heeft me hier trouwens echt geholpen. En ik ben heel blij met het resultaat!

Toen ik dat voor elkaar had en m’n kledingkast weer wat had opgevuld was het tijd om twee nieuwe ‘zachte broeken’ voor m’n neefje te maken. Hij blijft maar vragen om zachte broeken, in plaats van spijkerbroeken en ik begrijp ‘m helemaal! Dus ben ik in mijn La Maison Victor collectie op zoek gegaan naar een broek die aan zijn criteria zouden voldoen en vond ik het Randy patroon (in het magazine van zomer 2014). Daarna ben ik in mijn stoffenvoorraad gedoken en heb ik een paar leuke stofjes gevonden die goed zouden combineren met het patroon. Het eindresultaat is superzacht en ik denk dat hij hierin z’n actieve zelf kan zijn, zonder dat hij dwars wordt gezeten door een stugge broek.

Ik hoop dat ik snel weer een date kan regelen met m’n naaimachine 🙂

(Oh en bij deze ook nog een foto van een schattig jurkje die ik al in november voor m’n nichtje maakte. Het patroon is Lucy uit La Maison Victor 2014-4.)

Leave a Reply

%d