Say No No

(voor Nederlands scroll naar beneden)

This green living tip is probably more of interest for the Dutch readers, but in general it will work for other countries as well.

While living in Holland we have always got a sticker on the mailbox that says ‘no’ to advertisement and ‘no’ to door-to-door leaflets and papers (like the free local paper). But about a month ago the sticker fell off and I forgot to put up a new one.

It took the deliverers of other than addressed mail just two weeks to notice that and we started to get brochures and advertisements twice a week.

What a lot of useless extra paper in just a few weeks of not having the sticker on the mailbox! So I made a new one and put it on as soon as I could. Now we only receive the mail that is addressed to us. And if we want to know what is happening locally we can view the free local newspaper online.

An easy way of living a little bit greener is rejecting useless folders and other unaddressed mail in your mailbox by simply putting up a sticker! The sticker you see here is unfortunately in Dutch, but if you want a fancy one for yourself let me know. I will design a digital one for you in your own language so you can print it out and make your real-life mailbox advertisement-free!


Zeg Nee Nee

We hebben in Nederland altijd een Nee-Nee sticker op onze brievenbus gehad. Maar ongeveer een maand geleden is de sticker van de brievenbus is gevallen en ben ik vergeten een nieuwe op te plakken.

De bezorgers hadden het snel door en binnen twee weken begonnen we reclamefolders en huis-aan-huisbladen te krijgen.

Wat veel onnodig papier hebben we in een paar weken via de post gekregen! Daarom heb ik zo snel mogelijk een nieuwe sticker gemaakt en opgehangen. Nu krijgen we alleen nog geaddresseerde post en als we het lokale nieuws willen weten bekijk ik het huis-aan-huisblad (met gemeentenieuws) gratis op internet.

Een makkelijke manier om iets groener te leven is het weigeren van de vele folders en ongeaddresseerde post in je brievenbus door een nee-nee sticker op je brievenbus te plakken. Ik heb er eentje gemaakt voor onze brievenbus, maar bij deze ook meteen een voor die van jou. Printen en plakken maar!

Leave a Reply

%d