From Rusty to Birthday Present

(voor Nederlands scroll naar beneden)

A few months ago I was going out for groceries and on my way there I saw different neighbors had placed different old metal items near the side of the road. It was probably the day the scraps got collected.

After passing one house at the end of our road, I saw a fence (looked like new) that could come in handy in our garden. And when I looked at the pile other neighbors had collected in front of their house I saw a rusty pedal-kart with a flat tire. After further inspection I decided to take it home and see if I could let it shine again.

And that is basically what I did. I cleaned it and sanded it down, greased the chain, bought a new set of tires and painted the metal parts black. My dad, who is a star in wood work, made new seats in no time and I painted them bright yellow.

Black with yellow because that fits the Batman theme I had in mind for my nephew. I painted a sign, of course also in style, with his name on in that my dad will attach on the front of the kart (the rounded front of the kart and lack of knowledge provided me with a ‘tie-wrap’ solution which is really not a solution at all).

With some effort, a bit of help from my dad and having fun while working on it, I turned a rusty pile into a nice birthday present. Can’t wait to see my nephew race on his ‘new’ kart!

I would do it again so I keep my eyes open for more upcycle projects. So much more rewarding than just buying a gift (and greener :)).


Van Roestig naar Verjaardagskado

Een paar maanden geleden was ik op weg om boodschappen te doen en zag ik onderweg dat verschillende buren hun oud ijzer langs de weg hadden gezet. In eerste instantie dacht ik: ‘Oke, vandaag wordt vast oud ijzer opgehaald’.

Toen ik een van de laatste huizen aan onze weg voorbij fietste zag ik een hekwerk (nieuw, zo leek het) dat wel van pas zou kunnen komen in onze tuin. En op de terugweg zag ik bij een ander buurhuis tussen de stapel een roestige skelter met platte band staan. Uiteindelijk besloot ik toch om (met hulp) het hek en de skelter mee naar huis te nemen en te kijken of ik de skelter op zou kunnen knappen.

En dat is ook wat ik gedaan heb. Ik maakte de skelter schoon en schuurde ‘m, heb de ketting gesmeerd, een nieuwe set skelterbanden gekocht en de metalen delen zwart geverfd. M’n vader, die een ster is in houtbewerking, maakte supersnel nieuwe zitjes en spatborden die ik geel geverfd heb.

Zwart met geel, omdat dat perfect bij het Batman thema past dat ik in gedachten had voor mijn neefje. Ik schilderde een bordje, in dezelfde stijl, met z’n naam erop die m’n vader aan de voorkant van de skelter gaat vastmaken (de ronde voorkant van de skelter en mijn gebrek aan technische kennis zorgden ervoor dat ik alleen maar tie-wraps als oplossing kon bedenken voor het vastmaken, dat eigenlijk helemaal geen oplossing is).

Met een beetje moeite, wat hulp van mijn vader en plezier aan het werk, veranderde ik een roestig hoopje in een mooi verjaardagskado. Ik kan niet wachten om m’n neefje op de skelter te zien rondracen. Ik zou het zo weer doen en houd m’n ogen open voor andere potentiele ‘upcycle’ projecten. Dit geeft zoveel meer voldoening dan gewoon een kadootje kopen (en is een stuk groener :)).

Leave a Reply

%d