Growing some Green Fingers

voor Nederlands scroll naar beneden

With first a few days of rain and now already a week of sunshine, the garden started its second blooming period. As if all the flowers are refreshed and feel alive, they showcase their colors. It makes me smile and enjoy the place we live more and more.

Our edible part of the garden is also giving us its best (well, except for the lettuce – last year we had so much lettuce in our vegetable garden, this year it just doesn’t want to grow). We see the grapes getting more color day by day, a second pumpkin is turning orange, we can pick fresh cherry tomatoes every day, multiple courgettes are growing from one small plant and there is more to come.

Our fig tree promises us loads of figs, and the walnut tree will probably double the number of 15 walnuts last year. The apple and cherry tree were planted in spring and they need a bit of settling time so we try to spoil them in a way they will show us love in cherry and apple format 😉 Right now the apple tree has some small apples hanging from tiny branches, but I think we will leave those for the birds.

There are plans for a bigger vegetable garden next year, because I am really getting the hang of it and within a few months we got plenty of space for it too (some exciting news to come!!). Right now we enjoy everything our garden gives us – OK, the weed is maybe something I wish wasn’t there. But you know, without those unwanted greens I wouldn’t enjoy the wanted so much!


Het Kweken van Groene Vingers

Met eerst een paar dagen regen en nu alweer ruim een week zon is de tuin aan z’n tweede bloeiperiode begonnen. Alsof de bloemen weer helemaal tot leven zijn gekomen, laten ze hun kleuren zien. Ik word er blij van en geniet steeds meer van de plek waar we nu wonen.

Het eetbare gedeelte van de tuin doet ook erg z’n best (nou ja, alleen de sla niet – vorig jaar hadden we zoveel sla in onze moestuin, dit jaar wil het gewoon niet groeien). We zien de druiven elke dag meer kleur krijgen, een tweede pompoen wordt langzaam oranje, dagelijks zijn er verse cherrytomaatjes om te plukken, meerdere courgettes groeien aan een kleine plant en er is meer op komst.

Onze vijgenboom belooft voor het eerst een mooie oogst en de walnotenboom draagt het dubbel aantal vruchten van de 15 van vorig jaar. De appel- en kersenboom die we in de lente geplant hebben, hebben nog wat tijd nodig om te wennen, dus proberen we die te verwennen zodat ze ons volgend jaar belonen in de vorm van appels en kersen. Er hangen nu wel kleine appels aan de takjes van de Elstar appelboom, maar die laten we hangen voor de vogels.

Er zijn plannen voor een grotere moestuin volgend jaar, omdat ik het tuinieren een beetje door begin te krijgen en we binnen een paar maanden er ook extra ruimte voor hebben (er komt leuk nieuws aan!!). Op dit moment genieten we van alles wat de tuin ons geeft – OK, het onkruid is misschien iets wat ik minder leuk vind. Maar weet je, je hebt het onkruid nodig om meer te genieten van alles wat geen onkruid is!

Leave a Reply

%d bloggers like this: