Fancy Pants

(voor Nederlands scroll naar beneden)

The boyfriend asked for yoga pants. Those are basically pyjama pants but made with a linen or soft cotton (at least that is my view on yoga pants ;). I first tried the Martha Stewart pyjama pattern, it’s free on the web. It was OK, but not perfect.

Then I thought of the La Maison Victor magazine (1-2019) where a unisex pyjama pattern was featured. I had a piece of linen fabric in my stash that came from my grandma’s stash (she sadly passed away last year, but I try to keep the sewing going strong in the family) which would be a good choice.

It was an easy sewing adventure and the boyfriend immediately liked his pants. So I went on and made 2 other pairs of pants. In this case they are probably more pyjama pants or relax pants (or maybe climbing pants?), they are definitely fancy ;).

Two small alterations were made on the way: the pockets seemed very low in the first version so for the other two I sewed them in 3 cm higher. The other thing is that I added cords to the bottom of the legs.

Now we are off to take them for a stroll, or climb, or yoga session 😉

Hippe Broeken

Het vriendje vroeg om een yogabroek. Dat is eigenlijk een soort pyjama broek, maar dan gemaakt van een linnen of zacht katoen (dat is tenminste wat ik onder een yogabroek versta ;)). Ik heb eerst een patroon van Martha Stewart, gratis op het wereldwijde web, geprobeerd, maar dat was niet meer dan ok.

Toen bedacht ik me dat de La Maison Victor (1-2019) ook een unisex pyjamabroekenpatroon had. In mijn voorraadje stoffen vond ik een stuk linnen dat nog van mijn oma’s voorraad kwam (ze is helaas vorig jaar overleden, maar ik probeer de creativiteit voort te zetten) die goed bij het patroon zou passen.

Het was een makkelijk naaipatroon en het vriendje vond zijn nieuwe broek meteen leuk. Dus heb ik nog 2 broeken gemaakt. Deze varianten kunnen waarschijnlijk beter door het leven gaan als pyjama of relaxbroeken (of misschien wel klimbroeken?), maar ze zijn in ieder geval hip 😉

Ik heb na het maken van de eerste broek twee kleine aanpassingen gemaakt op het patroon. De eerste is de zakken 3 cm verhoogd, want die zaten erg laag. En het andere is dat ik koordjes aan de onderkant van de broekspijpen gemaakt heb.

Nu zijn we klaar om ze mee te nemen voor wandeling/klimavontuur/yoga sessie 😉


Leave a Reply

%d bloggers like this: