Cat in a Box

(voor Nederlands scroll naar beneden)

As I probably mentioned before: we have a small house and a big garden. And it is much easier to plant more trees and flowers in a spacious garden than it is to coordinate items in a house that is smaller than the places we lived before.

We see it as a challenge and try to create storage place in a small space. For our first (and only above ground level) floor, we had to think of a solution for the slanted roof. On one side there were already cabinets created by installing sliding doors.

We didn’t want the same on the other side. And then luckily we found a nice solution: slanted cabinets on wheels. I have no idea what the right English word would be, but translated you would call them ‘space winners’. Thing is, they aren’t for sale anymore, but we scraped 12 together on a secondhand online marketplace (only 1 to go!).

For starters I painted them in the same color, just to see how that would work out. As for now, it feels a bit like an office, so I am thinking about gradient colors, or a different more vibrant color.

I also made a cat toilet out of 1 cabinet. The litter box I made earlier (check here how I made a cat toilet from the ‘Hol’ storage table from Ikea) took too much space, and with the cat toilet in a space winner it is a hidden litter box again. While I got the power tools out, I also made a ‘hidden’ basket from another space winner cabinet. Now wait and see if the cats like it as much as I do.

Cat Toilet
Cat basket in a box

By the way the Hol from Ikea is now back to it’s more original use: a storage bench. I can recommend it, working with second hand items and a bit of creativity!

I tried to make a picture while Johnnie, our black and white cat, was using it. But you know, cats….

~~~~~~~~~~~~~

Kat in de Bak

Zoals ik waarschijnlijk wel eerder genoemd heb: we hebben een klein huis en een grote tuin. En het is veel makkelijker om bomen en struiken te planten in een ruime tuin dan het coordineren van spullen in een huis dat een stuk kleiner is dan de huizen waar we eerder woonden.

We hebben het als een uitdaging gezien (en nog steeds!) om opbergruimte te creeren in een kleine ruimte. Voor de eerste (en enige boven de begane) etage zochten we een oplossing voor het schuine dak. Aan een kant waren er gelukkig al knieschotten geinstalleerd.

Maar we wilden voor de andere kant niet dezelfde oplossing. Gelukkig hebben we een leuke oplossing gevonden: bakken met een schuine aflopende achterkant, op wieltjes, ofwel ‘ruimtewinners’. Ze zijn niet meer te koop in de winkel, maar we hebben ze bij elkaar geraapt op Marktplaats (en nog maar 1 nodig!).

Om te beginnen heb ik de bakken allemaal in dezelfde gebroken wit kleur geverfd om te zien hoe dat zou worden. Voor nu voelt het nog een beetje als een kantoor, dus ik denk aan een frisser kleurtje.

Van 1 ruimtewinner maakte ik ook een kattenbak. De bak die ik eerder had omgevormd tot kattenbak nam nu teveel ruimte in beslag en op deze manier heb ik weer een ‘verborgen kattentoilet’. En toen ik het gereedschap toch had liggen heb ik van een andere ruimtewinner ook een ‘verborgen kattenmand’ gemaakt. Nu afwachten of onze katten het net zo leuk vinden als ik.

Oh trouwens, de Hol van Ikea is weer terug gegaan naar z’n meer originele doel: een opbergbankje. Het is aan te raden, te werken met tweedehands items en een beetje creativiteit 😉

Leave a Reply

%d bloggers like this: