My Dude

(voor Nederlands scroll naar beneden)

The Dude cardigan knitting

Starting the new year, I can also start a new knitting project, yeah! That is, because I finished a big item, a cardigan for the boyfriend just in time for Christmas. And I almost finished a sweater for a friend.

The cardigan for the boyfriend resembles the one that the Dude is wearing in the movie The Big Lebowski. I already made this cardigan a few years ago, but I used heavy yarn and the pattern was in rib stitch, which made it sack like crazy. Andrea Rangel rewrote the pattern, with kitchener stitch this time. This and using better, also greener, yarn, Fonty Fado, made the cardigan something that will last way longer than the previous one (I tried to shrink the old one by felting but that experiment didn’t go too well).

The Boyfriend wore it during Christmas and is super happy with it. I must say: it looks super good on him! But, well, that’s just my opinion.

And I already know what the new knitting project is going to be. As always, there are many in queue, but I start with the one that closed the line. The new magazine FibreMood published a nice and easy sweater pattern for free (!) and I think it combines perfectly with loads of stash yarn, including a yarn that I will unravel from this cardigan. I am just not wearing it and you know what they say: one purchase, double the pleasure.

image from Fibremood and Kate Davies

Another must knit for this year is the Carbeth sweater, which can also be knit from yarn from my stash (yes, I know, I have a lot of stash :D). And from all the small amounts of yarn I want to knit a scrap yarn scarf, like this one, or this one (or maybe both ;)).

In the meanwhile I am also still knitting hats, headbands and gloves (other items and colors on request) which are being sold in my online shop https://studios.ilovegreengrass.net/shop/. Warm ears guaranteed!

Mijn Dude

Het begin van het nieuwe jaar en ik kan ook een nieuw breiproject opzetten, yeah! Omdat ik net een groot breiproject heb afgerond, een vest voor het vriendje precies op tijd voor de kerst. En ik heb ook bijna een trui afgebreid voor een vriend.

Het vest voor het vriendje is een kopie van het vest dat ‘de Dude’ draagt in de film The Big Lebowski. Ik maakte dit vest een paar jaar geleden ook al, maar ik gebruikte toen een zwaarder garen en een patroon in ribbelsteek, waardoor alles heel erg ging hangen. Andrea Rangel herschreef het patroon, in tricot steek dit keer. Dit en het gebruik van het betere, en groenere, garen Fonty Fado zorgt ervoor dat het vest een stuk langer meegaat dan de vorige (ik probeerde het oude kleiner te maken door het een beetje te vervilten, maar dat experiment ging niet zo goed).

Het vriendje droeg het tijdens de kerstdagen en is er superblij mee. Ik kan niet anders zeggen: het vest staat ‘m heel goed! Maar, zoals The Dude zou zeggen: ” Well, that’s just my opinion.”

En ik weet nu ook al wat het nieuwe breiproject gaat zijn. Zoals altijd staan er velen in de wachtrij, maar ik begin met dat ene project dat als laatste erbij is gekomen. Het nieuwe magazin FibreMood heeft een leuk en makkelijk gratis(!) patroon uitgegeven voor de Tara trui. Ik denk dat er genoeg garens in mijn voorraad zitten die goed passen bij dit patroon, inclusief een garen van dit vest. Ik ga het namelijk uithalen, omdat ik het gewoon niet draag. En je weet wat ze zeggen: een aankoop, dubbel plezier (of driedubbel, want ik heb al twee keer iets met dit garen gemaakt).

Nog een trui die ik heel graag wil breien dit jaar is de Carbeth trui, die waarschijnlijk ook gebreid kan worden van garen uit m’n voorraad (yep, ik weet het, ik heb heel veel voorraad :D). En van alle kleine beetjes garen staat er nog een sjaal op het programma. Eentje zoals deze of deze (of misschien wel allebei ;)).

In de tussentijd brei ik ook altijd nog mutsen, hoofdbanden en handwarmers (en andere items en kleuren op aanvraag) die je kan bestellen in m’n webshop studios.ilovegreengrass.net/shop. Gegegarandeerd warme oren!

2 Comments on “My Dude

  1. Ik heb het patroon van Andrea Rangel gevonden op Ravelry maar vroeg me af of jij het in het Nederlands hebt. Dat zou heel fijn zijn.

    • Hoi Corine,
      Ik heb het patroon in het Engels gevolgd (ik brei vaak met Engelse patronen). Maar ik kan je wel helpen met de Engelse termen als je er niet uitkomt.

Leave a Reply

%d