A nice way to give


(voor Nederlands scroll naar beneden)

This month marks our 1 year anniversary of living in the new house! We still need more time to completely settle, but the holiday decorations really help. We put a tiny Christmas tree inside and decorated trees outside with lights. I even hang ornaments in ‘normal’ plants in the house to let them blend in.

It is also the month where a lot of presents are bought. We already celebrated our Dutch Sinterklaas where, like with Christmas, you buy gifts for each other. But you also make a poem and/or special handmade gift package that goes with the present and reflects a bit on the person and the gift he or she gets.

Of course I bought most of the presents, but I also made a few myself and bought some second-hand. The holidays aren’t about how big the presents are that you give away, but if they are given with love. So with that in mind let me give you an idea for a present; a personalized clock. For more ideas, please stroll around over here, because I did more DIY gifts a few years ago. For example homemade scrub, a dog scarfa recycled candle or a Batman T-shirt.

What you need
– an old clock with a flat back
– paint and paintbrush
– thick paper, scissors and glue
– color markers

What you do

1. Remove the pointers from the clock in a way you can put it back together again.

2. Start decorating the dial. For my clock, check the pictures, I made sure the big pointer followed the road I painted on the clock. I added some mountains, sheep and in the end the ’12’, ‘3’, ‘6’ and ‘9’ (double check the places of these numbers by hanging the clock and determining the top and bottom).

3. Put the clock back together again.
4. Using thick paper draw and cut out the figure you want on the pointer. Then glue it on the big pointer. For my clock I drew a tractor and placed it on the big pointer in a way that it was seemingly driving on the road (don’t make it too big, because it would get too big for the pointer).
5. Wrap it and make someone very happy. Happy Holidays!
~~~~~~~~

Een mooie manier om te geven

Deze maand is het alweer 1 jaar geleden dat we verhuisd zijn naar ons nieuwe huisje!
We hebben nog steeds tijd nodig om ons helemaal thuis te voelen, maar de feestelijke kerstversieringen doen goed hun best. We hebben een klein kerstboompje binnen staan en buiten bomen behangen met lichtjes. Ik heb zelfs kerstballen gehangen in de planten die er het hele jaar door al staan, om ze mee te laten doen met de rest van de kerstversieringen in huis.

Het is ook de maand waarin er veel kadootjes gekocht worden. We hebben al Sinterklaas gevierd en daarvoor heb ik genoeg kadootjes gekocht. Maar ik heb er ook wat zelf gemaakt en tweedehands gekocht. Het gaat er tenslotte niet om hoe groot of hoe duur de kado’s zijn, maar of ze met liefde gegeven worden. Daarom deel ik hier graag een idee voor een zelfgemaakt kado: een gepersonaliseerde klok. Voor meer ideeen kijk even rond, want ik heb vaker doe-het-zelf kadootjes gedeeld hier. Bijvoorbeeld een zelfgemaakte scrub, een honden bandanaeen gerecyclede kaars of een Batman t-shirt

Dit heb je nodig
– een oude klok met een platte achterkant
– verf en verfkwast
– dik papier, schaar en lijm
– viltstiften

Dit doe je

1. Demonteer de klok door de wijzers en de plaat van elkaar te scheiden op een manier dat je deze weer in elkaar kan zetten

2. Decoreer de wijzerplaat. Voor mijn klok, bekijk ook even de foto’s, zorgde ik ervoor dat de grote wijzer de geschilderde weg op de klok volgt. Ik heb ook wat bergen en schapen geschilderd en als laatste de ’12’, ‘3’, ‘6’ en ‘9’ (kijk nog even of ze op de goede plek komen door eerst de klok even op te hangen en dan te bepalen wat boven en onder is).

3. Zet de klok weer in elkaar.
4. Gebruik dik papier en teken daar de figuur op die je op de grote wijzer wil hebben. Knip deze dan uit en plak de figuur op de grote wijzer. Voor mijn klok tekende ik een tractor en plakte deze zo op de grote wijzer dat het net lijkt alsof de tractor op de weg rijdt (maak de figuur niet te groot, want dat zou te zwaar zijn voor de grote wijzer).
5. Pak de klok in en maak iemand heel blij. Fijne feestdagen!

Leave a Reply

%d