Veggies and Fruits Subscription

(voor Nederlands scroll naar beneden)

It’s Friday!
For me the day I go and get my crate of vegetables. Huh, what?
Well, I wrote about it earlier, but I want to share a few images of the vegetables that we get with a 2 person weekly subscription.
The vegetables that are in this picture are asparagus bean, eggplant, pointed pepper, cherry tomatoes, corn and iceberg lettuce. The vegetables are from a local organic farm, Klein Broekhuizen, and I collect it at the dropping point that is nearest to where I live (that is a 4 kilometer bike ride, so win-win, exercise and vegetables!).

You can imagine that the vegetables are super fresh and almost always unpacked, which is even better for me!

The fruit you see in the picture is from the fruit subscription Vitatas that we collect at an organic supermarket. They come in 1 person bags (which we leave at the store for people who forgot their own bag), so we normally order three for 1 week :D.

Doesn’t it look yummy? I can highly recommend getting your fruits and veggies this way. You eat more of what the season has to offer and you eat things you didn’t know existed. All the places where we lived in Holland and Germany had some sort of organic fruit and/or vegetable subscription, so no excuses to go and get yourself one. At least I hope I inspired you to think about it. Oh and no worries on what to cook, because all these subscriptions came with recipes!

*In Holland you have got multiple companies who offer vegetable and fruit subscriptions, beside the local farmers. The two I know of are Vitatas and Odin. And in Germany we had an Oekokiste subscription.

~~~~~~

Groente en Fruitabonnementen-inspiratie

Het is vrijdag!
Voor mij de dag dat ik mijn kist groentes ga ophalen. Huh, wat?
Nou, ik schreef er al eerder over, maar ik wil nu graag ook wat foto’s van de groentes delen die wij krijgen bij ons wekelijkse abonnement voor 2 personen.

De groentes op de foto zijn kouseband, aubergine, puntpaprika, cherrytomaatjes, mais en ijsbergsla. De groentes zijn van een locale boer, Tuinderij Klein Broekhuizen, en ik haal mijn deel op bij het verzamelpunt dat het dichtst bij ons huis is (ongeveer 4 km met de fiets, dus een win-win situatie: groentes en beweging).

Je kan je voorstellen dat de groentes altijd supervers en meestal onverpakt zijn, wat zelfs nog beter is!

Het fruit op de foto komt uit de Vitatas van Proef die we ophalen bij Ekoplaza. Ze komen in eenpersoonstasjes (de papieren tasjes laten we in de winkel achter voor klanten die hun tasjes vergeten zijn), dus voor 1 week bestellen we er vaak 3 :D.

Ziet het er niet lekker uit? Ik kan het echt aanraden om je fruit en groentes op deze manier in huis te halen. Je eet meer groentes en fruit uit het seizoen en daarnaast eet je dingen waarvan je het bestaan niet wist. Mijn ervaring is dat op elke plek waar we gewoond hebben in Nederland en Duitsland, ze een variant hadden op een biologisch groente/fruitabonnement, dus geen excuus meer om er zelf een te nemen. Ik hoop in ieder geval dat ik je bij deze geinspireerd heb om er eens over na te denken. Oh en maak je niet druk om wat ermee te koken, want alle abonnementen kwamen met recepten!

*In Nederland zijn er meerdere bedrijven die een groente- en/of fruitabonnement aanbieden, naast de locale boeren. De twee die ik ken zijn de Vitatas en Odin. En in Duitsland hadden we een Oekokiste abonnement.

Leave a Reply

%d