Taking my knitting to the test

(voor Nederlands scroll naar beneden)
Sometimes I like to stroll around on (the knitting platform) Ravelry, not only to see new patterns, but also to check what is possible with the yarn I have in my stash or to look at the creativity of people. This time I was curious what my Ravelry friends where up to and that is how I stumbled upon a nice sweater pattern.

When I checked the details on thisĀ Harewoords pattern I saw it wasn’t for sale yet, but there was a call for test knitters. I never tested a pattern before, but it was still on my ‘wish-list’ so I immediately searched for a nice (eco-friendly) yarn I could use for this sweater. After I found a nice Lopi yarn on the website of CeeTee I send Simone, the pattern designer, an e-mail to see if she was still looking for test-knitters. Luckily I could be added to the test-knitters-pool and immediately ordered the yarn.

So I have a nice excuse to fill all my spare time with knitting, since the test knit should be finished fairly quickly ;). I love the yarn in its color and texture. The only thing is: it is roving yarn (as in, it is not twisted) and thin, so it breaks when you blink, so to say. Good thing is that fixing broken yarn is rolling the two ends together between your fingers and it sticks together again.

I am very curious how the sweater will look and if I chose the right yarn. So in that case it is a double test knit.

All my other knitting is on hold, otherwise this testknitting would last forever. Up till now I go pretty fast! Curious about my progress? Check it on my Ravelry page.

~~~~~~~

Mijn brei-test

Soms vind ik het heerlijk om op Ravelry (de grootste brei en haak-website) rond te snuffelen. Niet alleen om nieuwe patronen te testen, maar ook om bijvoorbeeld te zien wat er mogelijk is met het garen dat ik nog in mijn voorraad heb of om de creativiteit van anderen te bewonderen. Deze keer was ik nieuwsgierig naar wat mijn ‘Ravelry-vrienden’ aan het doen waren en dat is ook hoe ik een leuk patroon voor een trui tegenkwam.

Toen ik de details van het Harewoords patroon ging bekijken, zag ik dat het nog niet te koop was, maar dat er wel een oproep voor test-breiers was gedaan door Simone, de ontwerper van het patroon. Ik had nog nooit een patroon getest, maar het stond nog wel op m’n wensenlijstje. Dus ben ik meteen op zoek gegaan naar een mooi (eco)garen waar ik de trui mee zou kunnen breien. Nadat ik een mooi Lopi garen op de website van CeeTee gevonden had, stuurde ik Simone een mailtje om te zien of ze nog steeds op zoek was naar test-breiers. Gelukkig was er nog een plekje vrij en heb ik meteen het garen besteld (neem eens een kijkje op de website www.ceetee.nl, waar je onder andere eco-garens kan kopen bij de allervriendelijkste Carol Tummers).

Dus nu heb ik een mooi excuus om mijn vrije tijd met breien te vullen, omdat ik natuurlijk niet te lang kan doen over het testen van een patroon ;). Het garen is heel prettig in z’n textuur en de kleur is helemaal wat ik ervan verwachtte. Het enige is: het is een vrij dun ongedraaid garen, dus breekt het bij wijze van spreken al als je ernaar kijkt. Positief is wel dat het ook weer super makkelijk aan elkaar te maken is, door gewoon even de eindjes tussen je vingers samen te rollen.

Ik ben heel nieuwsgierig naar het eindresultaat en of ik het goede garen gekozen heb, dus eigenlijk is het een dubbele test.

Al mijn andere breiprojektjes staan even op pauze, anders zou het testbreien veels te lang gaan duren. Tot nu toe gaat het allemaal vrij snel! Ben je nieuwsgierig? Check m’n voortgang op m’n Ravelry pagina.

Leave a Reply