Our Tiny House

(voor Nederlands scroll naar beneden)

It has been a bit more quiet here on the blog, and on my I Love Green Grass Facebook page. Sorry for that! But I have a good reason. We just bought a house!

We are super happy, but also nervous, because a lot has to be done before we can move in…..We own a house now, I get old 😉

The house is tiny and very charming. We don’t know the exact details, but heard that it must be at least 100 years old. Good for us the former owners renovated quite a lot. And now we are giving it an ‘eco’ update by installing a heat pump (this device will use the warmth of the earth to heat our water via a 150m long verticale pipe in our backyard) and solar panels.

In Holland, gas is the standard source for heating and cooking, so we got more than a few frowns. But we really believe sustainable resources are the future. Plus we don’t have to pay for gas anymore and our electric bill will be very small.

To make that all possible, we need about 3 months of rebuilding and renovating before we can move in. Right now it looks like a small disaster…. We also discovered the old house is basically a jigsaw of different walls and floors. The handy man working on the floors wasn’t really happy, but found a way to make it work. We all try to see it as an adventure 😉

I will keep you posted. I don’t know if and when I have the time, but you will hear from me soon!

(And I didn’t even tell you about the 700m2 large yard….)
~~~~~~~~~~~

Ons Kleine Huisje

Het is wat stiller geworden hier op m’n blog en op de I Love Green Grass Facebookpagina. Sorry daarvoor! Maar ik heb een goede reden. We hebben een huis gekocht!

We zijn superblij ermee, maar wat nerveus. Er moet namelijk nog heel veel gebeuren voordat we erin kunnen….We zijn huiseigenaren, ik word oud 😉

Het huis is klein en schattig. We kennen de details niet zo, maar we hoorden dat het minimaal 100 jaar oud moet zijn. Wel fijn dat de vorige eigenaren het al flink opgeknapt hadden. En nu geven wij het een duurzame update door een warmtepomp (dit apparaat haalt warmte uit de grond via een 150m lange buis in onze tuin) en zonnepanelen.

We hebben daarom ook geen gasaansluiting meer nodig en we krijgen dus ook geen gasrekening meer. Daarnaast zal onze elektriciteitsrekening een stuk lager uitvallen. In de zomermaanden gaan we misschien wel wat verdienen!

Om dit allemaal mogelijk te maken zijn we ongeveer 3 maanden bezig met verbouwen voordat we er kunnen wonen. Op dit moment ziet het huis er van binnen uit alsof er een kleine ramp gebeurd is… We kwamen er ook achter dat dit oude huisje een legpuzzel aan betonnen vloer onder het oppervlakte had. De klusjesman was niet zo heel blij daarmee, maar hij heeft een manier gevonden om het op te lossen. We proberen het allemaal te zien als een avontuur 😉

Ik hoop dat ik hier snel meer kan vertellen, en dat er dan wat vorderingen te zien zijn!

(En nu heb ik nog niet eens verteld over onze 700m2 grote achtertuin….)

Leave a Reply