The Red Overall

(voor Nederlands scroll naar beneden)

I promised to make my cute nephew an overall, but it took me almost a year to actually sew one.
Every time I start a difficult sewing project, I think ‘just follow the instructions’. But the instructions are sometimes a challenge to follow. Especially when you come by terms? you haven’t heard before. I made it with some sweat and help from the big old internet. With the buttons, and how to handle the fabric around the buttons and buttonholes as the biggest challenges.

You can imagine I am a teeny bit proud when I see the little man walking and playing in his trousers. Because you have to admit: they do look good on him!

The pattern I used is from Knippie 4-2015 and the fabric is a red ribcord.
~~~~~~~~~

De Rode Tuinbroek

Ik had beloofd om voor mijn schattige neefje een tuinbroek te maken, maar het duurde bijna een jaar voordat ik er ook echt aan begon.

Elke keer als ik een moeilijk naaiproject start, denk ik ‘gewoon de instructies volgen’. Maar de instructies zijn soms best een uitdaging om te volgen. Helemaal als je termen tegenkomen waar je nog nooit van gehoord hebt. Ik heb het uiteindelijk gered met wat zweet en hulp van het goede oude internet. Met de knopen en de stof daar omheen als grootste naai-uitdaging.

Je kan je misschien voorstellen dat ik wel een heel klein beetje trots ben als ik die kleine vent zie lopen en spelen in z’n nieuwe overall. Want geef maar toe: het staat ‘m goed!

Het patroon dat ik gebruikt heb komt uit de Knippie 4-2015 en de stof is een rode babyrib.

2 Comments on “The Red Overall

Leave a Reply

%d bloggers like this: