My cat friends

(voor Nederlands scroll naar beneden)

I have written earlier about my two cat friends. Sometimes they pop up in pictures here on the blog, they are real models. In July they will turn 9 years old. Crazy, because I remember so well how they were super tiny kittens.

We thought, back then, it would be a good idea to have 2 cats, because just one would be so lonely. We discovered they prefer being lonely over being with each other. They have a brother-sister feud going on since early days and despite trying different things (we even had a cat whisperer over), they are still not on good terms with each other. I think that has a lot to do with their characters – so totally different!

Bloem (it means flower) is a red-white-black cat with a temper. But she can also be extremely cuddly, only when she wants to. And Johnnie is a black and white good boy who would never bite or scratch but just walks away. Now he gets older he likes his cuddles even more, until the point of drooling and blowing bubbles with his drool!

We have moved around a bit and every time they made me feel safe in my new home. So when one of them is not doing well, I am also feeling unwell. Johnnie came home this week with ‘war wounds’. He probably fought off another cat and got souvenirs in return – 2 nails stuck in his head. One nail exactly in the middle of his head and the other one strangely stuck in the side of his ear. Getting them out by myself wasn’t working and I saw how those spots got thicker and Johnnie was not his cheerful self.

Luckily we know Marielle, a homeopathic vet, who we can e-mail/call/message. I explained my concerns and she offered to come over the next day! What a relief, because I started worrying more with the hour. And going to the vet is super stressful for a cat, especially when they don’t feel well.

And that is what happened. She came, looked at Johnnie’s behavior and his wounds and gave me some medicine and creme to treat Johnnie with. After 1 day he was already doing much better and his boss (aka me) feels like her concerns are taken seriously, and, most importantly, reassured. An experience I think all pet owners should have, that’s why I am sharing this experience. I know, when you are not living in Holland, Marielle is maybe not an option. But I would certainly look for a vet you feel comfortable with, that also helps your animal being less stressful.
When you are curious, this is the website you can find our super nice, friendly and skilled vet: http://www.hetreckveld.nl/

~~~~~~~

Mijn kattenvrienden

Ik heb hier eerder al eens geschreven over mijn twee kattenvrienden. Ze komen, als echte modellen, soms wel eens voorbij op foto’s, hier op m’n blog. In juli worden ze al 9! Echt gek, want ik kan me nog goed herinneren hoe ze klein ze als kittens waren.

Wij dachten, in die tijd, dat het een goed idee zou zijn om 2 katten te hebben, want een is ook zo alleen. We kwamen erachter dat ze liever alleen zijn dan bij elkaar in de buurt. Ze hebben al een broer-zus vete sinds ze nog maar net bij ons woonden en ondanks dat we verschillenden dingen hebben ondernomen (we hebben zelfs een kattenfluisteraar langs laten komen), kunnen ze het nog steeds niet zo goed met elkaar vinden. Ik denk dat dat ook heel veel met hun karakters te maken heeft – zo totaal verschillend!

Bloem is een rood-wit-zwarte kat met een pittig karakter. Ze kan ook extreem knuffelig zijn, maar alleen als het haar uitkomt. En Johnnie is een zwart-witte goedzak die nooit zou bijten of krabben en gewoon wegloopt als het hem niet zint. Nu hij ouder wordt, houdt hij nog meer van knuffels, tot het punt van kwijlen en bellen blazen met z’n kwijl!

We zijn nogal wat rond verhuisd en elke keer zorgden ze ervoor dat ik me veilig en thuis voelde in mijn nieuwe huis. Dus als het niet zo goed gaat met een van de twee, dan zit ik ook niet zo lekker in m’n vel. Johnnie kwam deze week thuis met ‘oorlogswondjes’. Hij heeft waarschijnlijk een gevecht gehad met een andere kat en kreeg daar souvenirs voor terug – 2 nagels in z’n voorhoofd. Een nagel zat precies in het midden van z’n hoofd, de ander op een rare manier dwars door de zijkant van z’n oor. Ik kreeg ze er zelf niet uit en zag hoe de plekken steeds dikker werken en Johnnie steeds ongelukkiger.

Wat een geluk dat we Marielle kennen. Zij is homeopathisch dierenarts en we kunnen haar in dit soort gevallen altijd contacteren. Ik heb haar uitgelegd dat ik me zorgen maakte en ze bood aan de volgende dag meteen te komen! Wat een opluchting, omdat ik me met het uur meer zorgen maakte.

Ze kwam de volgende dag langs en heeft Johnnie bekeken en geprobeerd de nagels voorzichtig eruit te halen (maar met mij als onhandige hulp was het een hele klus, Johnnie houdt er niet van om vastgehouden te worden….). Uiteindelijk heeft Johnnie medicijnen en zalf gekregen en na 1 dag ging het al zoveel beter. En z’n baas (ahum, ik dus) voelt zich serieus genomen in haar zorgen en, nog belangrijker, gerustgesteld. Een ervaring die ik alle huisdiereigenaren gun, daarom deel ik ‘m ook hier.

Het Reckveld, de praktijk van Marielle is in Overijssel, maar ze kan ook veel via Skype/telefonisch voor je doen. Wij hebben, ook toen we in Duitsland woonden, veel gehad aan haar adviezen. Als je nieuwsgierig bent, dit is de website, waar je onze supervriendelijke en vaardige homeopathisch dierenarts kan vinden.

Leave a Reply

%d