Jong Cardigan

(voor Nederlands scroll naar beneden)

It is on a pretty hot day that I am writing about my recently finished, bulky, cardigan. Not a combination you would expect, but I think that has something to do with my chaotic planning (and slow knitting speed ;)). Nonetheless, this cardigan is a perfect wear for a chilly summer evening. I can see myself near the campfire getting cozy in my Jong cardigan.

You know what? The pattern is free (Edit March 2018: unfortunately the pattern isn’t free anymore). So everyone go and knit yourself or your mom, your friend or a neighbor one, or more, versions. For the yarn I used Nordkap yarn by Seehawer&Siebert bought at Lulay in Nijmegen, a cute little shop from top to bottom filled with yarn! The yarn is a bit sturdy, but also quite light, so the cardigan isn’t so heavy. For more information on my cardigan, go and check it out on Ravelry.

And just in case you want to learn Dutch: I translated the pattern in Dutch. It can be found here, or on the pattern page on Ravelry.
Many thanks to Julie Tootill for the amazing pattern.

~~~~~~~

Jong Vest – gratis patroon

Op een vrij hete dag, schrijf ik over mijn pas afgebreide, grofgebreide, vest. Niet echt de perfecte combinatie zou je denken. Maar ik denk dat het iets te maken heeft met mijn chaotische planning (en langzame breien ;)). Toch is dit vest ook fijn om te dragen op een koude zomeravond. Ik zie mezelf al, diep weggezakt in het vest, bij het kampvuur.

En weet je wat? Het patroon is gratis (Edit maart 2018: inmiddels is het Engelse patroon helaas niet meer gratis, maar het Nederlandse patroon nog wel. Laat me weten als je geïnteresseerd bent dan krijg je van mij het patroon!) Dus maak er eentje, of meerdere, voor jezelf, je moeder of misschien je buurvrouw. Ik vond het zo’n leuk patroon om te breien dat ik me bedacht dat veel meer mensen het zouden moeten kunnen breien, ook als je je niet zo zeker voelt in de Engelse breipatronen. Daarom heb ik een Nederlandse vertaling geschreven, zodat ik meer kans heb om Jong vesten hier in Nederland op straat tegen te komen!

Het garen dat ik gebruikte is Nordkap van Seehawer&Siebert, gekocht by Lulay in Nijmegen. Een schattig klein breiwinkeltje, tot de nok toe gevuld met garens! Het garen is wat stug, maar ook heel licht, dus het vest niet heel zwaar. Als je meer wilt weten over mijn vest, bekijk het dan op Ravelry.

Download hier het Nederlandse patroon voor het Jong vest.
Veel dank aan Julie Tootill voor het mooie patroon.

Leave a Reply

%d bloggers like this: