Meet the Maker on Kollabora

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Weehoooo! How cool to see an interview with yourself. Strange but cool. I was asked by Kollabora if I would like to appear in the ‘Meet the Maker section’ and said yes obviously! Now the interview, including pictures, can be seen on their website.

So if you don’t think you know me already, or just curious? Go check it out!
~~~~~~

Meet the Maker op Kollabora

Weeehooo! Hoe gaaf om een interview met jezelf te zien. Gek maar gaaf. Ik ben door Kollabora gevraagd of ik in onderdeel ‘Maak kennis met de Maker’ zo willen verschijnen en zei natuurlijk ja!  Nu kan het interview, inclusief foto’s, op hun website bekeken worden.

Dus ken je me nog niet goed genoeg, of ben je gewoon nieuwsgierig? Bekijk het hier!

Omdat het interview in het Engels is heb ik hieronder de Nederlandse versie uitgeschreven.

Mijn naam is Ilona, maar je kent me misschien wel als I Love Green Grass en mijn DIY gereedschap zijn mijn breinaalden en naaimachine.

Als ik naar inspiratie zoek, kijk ik om me heen. Ik heb vaak wel iets nodig (een nieuwe outfit, een hoesje voor m’n smartphone etc.) en probeer het zelf te maken.

Na een lange dag van creatief zijn ga ik sporten om me voor te bereiden op een obstacle run. Ik heb beweging nodig, het geeft me de energie om creatief te zijn.

Ik begon met creëren toen ik oud genoeg was om potloden vast te houden. Ik heb m’n hele leven dingen gemaakt, maar het werd wat serieuzer toen ik met bloggen begon.

Ik blijf creatief door mijn blog. Het geeft me een wekelijks zetje om een leuke DIY te bedenken of een lekker recept uit te proberen.

Als ik denk aan het starten van een nieuw project voel ik me gelukkig!

Als ik geen grafisch ontwerper was geweest zou ik graag mijn eigen kinderboerderij runnen. Misschien om te laten zien hoe slim varkens zijn en dat elk dier zijn eigen persoonlijkheid heeft.

Het eerste wat ik doe als ik wakker word is ontbijten. Ik ben helemaal geen ochtendmens, dus heb ik veel tijd nodig om wakker te worden. Ontbijten helpt.

Mijn favoriete plek om materialen te kopen is online. Ik heb de laatste tijd niet zoveel gekocht, maar mijn voorraad is mega! Als ik iets koop, probeer ik dier- en milieuvriendelijk garen te kopen. Het laatste garen dat ik gekocht heb is van wolgoed.nl, het mooie Rosy Green Wool.

Dat wat me op kan vrolijken als ik een  slecht humeur heb is Esther the Wonderpig! Als ik niet zo lekker in m’n vel zit ga ik naar haar Facebookpagina om wat foto’s en filmpjes te kijken. Esther maakt me altijd vrolijk!

Mijn favoriete woord is ‘groen’ (mijn favoriete kleur, maar ook mijn lifestyle)

Mijn minst favoriete woord is ‘broeikaseffect’. Ik word echt verdrietig als ik denk aan de negatieve impact van mensen op zo’n mooie planeet.

Creëren geeft me een onafhankelijk gevoel. Als je weet hoe iets gemaakt wordt, kun je leren hoe je het zelf moet maken.

Ik kom uit een creatieve blokkade door mezelf even wat ruimte te geven.

Ik hou van het werk van Banksy en Christo. Kunst en design is voor iedereen!

Mijn favoriete onderdeel van creëren is andere mensen blij maken met mijn creaties

DIY betekent voor mij minder kopen, meer recycling

Mijn moeder is mijn persoonlijke cheerleader, mijn vader helpt me rustig te blijven als ik even vergeet dat er altijd een oplossing is als je het zelf wil maken, en mijn vriend geeft me alle ruimte die ik nodig heb voor mijn creatieve uitspattingen. Het mengsel van deze drie mensen werkt als een positieve invloed.

In het weekend vind ik het heerlijk om te breien terwijl ik een ‘whodunnit’ kijk.

Ik kan niet genoeg garen hebben!

Drie woorden die me beschrijven: chaotisch, positief, creatief

Drie woorden die mijn werk beschrijven: uniek, precies en rechtdoorzee

Het beste creatieve advies dat ik gekregen heb is ‘word nooit professioneel’. Ik heb het van een scheurkalender (Quote is van Tijn Touber)

Mijn go-to karaoke liedje is Paradise City van Guns ‘N Roses (hier komt ook mijn blognaam ‘I Love Green Grass vandaan).

Ik ga nooit het huis uit zonder glimlach!

Als ik in een ander land zou kunnen leven zou het Zweden zijn. Genoeg ruimte, vriendelijke mensen en zo’n mooi land

Een weetje over mij dat schandalig geweldig is, ik ren net zo gepassioneerd modderige obstacle parcours als dat ik mutsen brei.

Mijn geheime DIY wapen is Staci van VeryPink.com!

De grootste doe-het-zelf fout die ik gemaakt heb is goedkoop naaigaren kopen. Mijn naaimachine klaagt letterlijk als ik goedkoop garen gebruik.

Mijn volgende project, naast de kleine projecten die ik gepland heb om te breien en naaien is de Chloe jas (patroon van La Maison Victor) te naaien samen met mijn geweldig creative oma. Ze is afgelopen december 88 jaar geworden, maar helpt me nog steeds als ik vastloop met naaien.

2 Comments on “Meet the Maker on Kollabora

Leave a Reply

%d bloggers like this: