Knitting and Sewing in progress

(voor Nederlands scroll naar beneden)
partydress
Stormy weather calls for knitting! So knitting is what I do. Oh and sewing, because sometimes I need a little break from knitting. I thought it was time to give you guys an update.

Lately I have knitted a lot of hats. Mostly baby hats, but also for kids and adults. A while ago I found a free pattern on Ravelry for the cutest newborn hats and I used it so many times in different colors, with or without ears. I can really recommend it, you can find my version here. Recently, after knitting the funny frog hat (which is also a free pattern), I decided to knit more kids animal hats. A kitty kids hat (knitted without a pattern) is already given away as a present and another animal hat is in the making.
kattenmuts frog hat
Beside the kids hats I made two hats (info on the one you see below) for friends and a cowl for myself. And the patterns are all free. Keeping it warm this winter! I am so happy with, what seems, my never ending stash. All of the knitting I did is done with wool I still had in the house. I didn’t buy yarn as in forever (well in my opinion, if you ask the boyfriend he might have a different view on this).
mutsbhaskarwintercowl
The dress you see below is a test dress made with the Pia dress pattern from La Maison Victor nov/dec 2016. I made a special dress for the wedding of my brother and I wanted to test the pattern. I will share the dress for the wedding in another blog post, after the wedding.
partydress
Despite it being a test dress, I think it looks nice. I am not sure, though, if I am going to wear it or give it away. The colors in the dress are just not the colors I would normally wear. Well, I will see if I can get used to it, or find someone who is happy to wear it.
By sewing two dresses the past 2 weeks, I am the sewing zone. I hope I can find some time the next few weeks to keep it going!
If you are curious: the most up to date information on my knitting can be found on Ravelry, especially if you are curious what kind of patterns.
~~~~~~~~~~~

Naai- en Breiwerk in uitvoering

Herfstweer geeft mij breikriebels. En ik brei wat af. Oh en naaien trouwens ook, want af en toe heb ik even een pauze nodig van het breien. Ik dacht dat het wel tijd was voor een update.

De laatste tijd heb ik veel mutsen gebreid. Vooral babymutsen, maar ook voor kinderen en volwassenen. Een tijd geleden vond ik een gratis Ravelry patroon voor de meest schattige babymutsen en deze heb ik de laatste tijd veel gebruikt bij het breien van de verschillende mutsjes in diverse kleuren en met of zonder oren. Toen ik laatst de ‘Funny Frog Hat‘ gebreid had (patroon is gratis), besloot ik om meer dierenmutsjes voor kinderen te breien. Een kattenmutsje is al kado gedaan en op dit moment staat er nog een dierenmutsje op de naalden.

Naast de kindermutsen heb ik twee mutsen gemaakt voor vrienden en een col voor mezelf. Allemaal gratis patronen, trouwens. Zo houden we het wel warm deze winter! Ik ben zo blij met mijn, wat lijkt, onuitputtelijke berg garenvoorraad. Al het breiwerk wat ik de laatste tijd gedaan heb is gemaakt met wol uit m’n voorraad. Ik heb voor mijn gevoel al eeuwig geen nieuw garen gekocht (nou ja, dat vind ik dan, als je het vriendje vraagt zal hij daar waarschijnlijk een andere kijk op hebben).

De jurk die je hierboven ziet is een testjurk die ik gemaakt heb met het Pia patroon uit de La Maison Victor nov/dec 2016. Ik heb een speciale jurk gemaakt voor de bruiloft van m’n broertje, maar daarvoor wilde ik wel eerst even het patroon testen. De jurk die ik gemaakt heb voor de bruiloft zal ik in een andere blogpost laten zien.

Ondanks dat het een testjurk is, ben ik wel blij met het resultaat. Ik weet alleen niet zeker of ik ‘m ga dragen of toch weggeef. De kleuren in de jurk zijn namelijk niet echt kleuren die ik dagelijks draag. Even afwachten of ik eraan kan wennen en anders kan ik iemand anders er vast blij mee maken.

Door het naaien van de twee jurken de afgelopen weken zit ik weer in de ‘naai-zone’. Ik hoop dat ik dat de komende paar weken vast kan houden!

Als je benieuwd bent: de meest up-to-date informatie over mijn breiwerk kun je op Ravelry vinden, als je bijvoorbeeld benieuwd bent naar de patronen.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: