I was at Puur Fair

(voor Nederlands scroll naar beneden)

puurfair2

When I found out that there would be a sustainable lifestyle fair in Amsterdam I had to go! And we went. It was at the Westergasterrein, an old factory area in the northern part of Amsterdam, that is now used for all sorts of creative events.

The fair wasn’t very big, but there was plenty to see. We started in the ‘home&living’ corner and got loads of information on sustainable building (materials). Which comes in handy, considering we are looking for a house. There you could also make your own paint or build a ‘window farm’.puurfair5
Another area was filled with food ideas, like Dutch quinoa, ‘healthy’ candy, special tea flavors and organic food boxes. We bought some tea and got a free box with granola.
puurfair4
In the meanwhile a band was playing live music and you could attend talks about various subjects. In another corner we found, among others, electric bikes and scooters, the Dutch Vegan Association and O’right hair products. The boyfriend even got to ride a cool vintage looking e-scooter! Wow, if I only had the money πŸ˜‰
puurfair3
It was smaller than I hoped, but we went home well informed and with some free items like a nice magazine.Β The only thing I really missed were more ‘green’ clothing companies or shops. Now there was only 1 online shop, Lokita, with a few clothing items for adults present. I expected more, because organic clothing is such a hot item. But well, I plan on visiting the Green Fashion Festival in Utrecht this month. I hope to find more there.

What I really liked was the fact that you could pay for your ticket afterwards and you decided yourself how much it was worth. Their advice price was 10 Euros (this way they would play break even), and that is what we paid in the end. Because we would love to visit another, hopefully bigger, Puur Fair next year!

Just a side note I want to make: when we arrived we found a few sheep and alpaca’s outside the main entrance. A warm welcome, but if you ask me, they could have left the animals in the fields instead of bringing them to Amsterdam for a few hours. I am not sure if it fits an eco festival. The Dutch Weed Burger stand on the other hand, was spot on!
puurfair1
~~~~~~~

Ik was bij Puur Fair

Toen ik zag dat er een duurzame lifestyle beurs zou zijn in Amsterdam moest ik gaan! En we gingen. Het was op het Westergasterrein in Amsterdam, een mooie lokatie, perfect voor de beurs.

De beurs was niet zo groot, maar er was genoeg te zien. We begonnen in de ‘huis&leven’ hoek en kregen veel informatie over duurzaam bouwen en duurzame bouwmaterialen. Wat heel handig is, omdat we op huizenjacht zijn. Hier kon je overigens ook je eigen verf maken of een ‘window farm’ bouwen.

Een andere hoek had ideeen op het gebied van eten, zoals Nederlandse quinoa, ‘gezonde’ snoepjes, speciale thee en duurzame maaltijdboxen. We kochten thee en kregen een doosje met gratis muesli.

In de tussentijd speelde er een bandje en kon je praatjes bijwonen over diverse onderwerpen. In weer een andere hoek vonden we, onder andere, elektrische fietsen en scooters, de Bond voor Veganisme en O’right haarproducten. Het vriendje mocht zelfs even een rondje rijden op speciaal ontworpen e-scooter met vintage look! Wow, als we nou het geld eens hadden πŸ˜‰

Het geheel was kleiner dan verwacht, maar we zijn goed geinformeerd met een paar gratis items, zoals een Roots magazine, naar huis gegaan. Het enige dat ik echt gemist heb zijn de ‘groene’ kledingbedrijven. Nu was er 1 online shop, Lokita, met een paar kledingstukken voor volwassenen. Ik had meer verwacht, helemaal omdat duurzame kleding zo’n hot item is. Maar goed, ik heb een bezoekje aan het Green Fashion Festival in Utrecht op de planning staan. Ik hoop daar meer te vinden πŸ˜‰

Wat ik echt prettig vond was het feit dat je achteraf voor je kaartje kon betalen en op deze manier kon bepalen hoeveel jij het waard vond. De adviesprijs was 10 Euro (op deze manier konden ze quitte draaien) en dat hebben we er dan ook voor betaald. Op deze manier kunnen we, een hopelijk nog grotere, Puur Fair nog eens bezoeken.

Een kleine opmerking die ik nog wil maken: toen we aankwamen stonden er een paar schapen en alpaca’s bij de ingang. Een warm welkom, maar als je het mij vraagt, mogen ze de dieren in het weiland laten staan in plaats van ze voor een paar uur naar Amsterdam te brengen. Ik weet niet zo zeker of ik dit bij een eco festival vind passen. De Dutch Weed Burger eetkraam daarentegen was een schot in de roos πŸ˜€

Leave a Reply

%d bloggers like this: