T-shirts in the remake

(voor Nederlands scroll naar beneden)
t-shirt remake
It looks like the pile of clothes I want to refashion only gets bigger. Even after remaking 4 shirts. I think it has something to do with being confronted with how many clothing there actually is in that pile.

Above is pictured what I changed into wearable items. This way I can see that I actually made an effort to get through a never ending DIY stack. As long as it makes me smile 🙂

The first shirt was a shirt I got from the boyfriend. This was easy to remake: cut off the sleeves!

I did the same with the purple shirt. You know when you have a shirt you love, but it isn’t really smelling super fresh anymore, even after washing it several times? Well: just cut out the sleeves! This way you remove (most of) the ‘problem area’.

The Eat. Sleep. Root. Repeat. is an original Esther the Wonderpig shirt! I got to choose 2 shirts for my birthday. This shirt was on sale, but only available in S and therefore a bit too tight under the arms. I cut off the sleeves diagonally, rolled the upper bit and sewed it on the shoulders with a few stitches. This way I got a ‘rolled sleeves effect’. I also made the side seam under the sleeves start a bit lower. The other shirt I got from the Esther store is a ‘Kindness is Magic’ shirt. I ordered it in XXXL, because I want to make a t-shirt dress out of it. I will share it here when it’s finished!
t-shirt-remake
From shirt to shirt-dress is also what I did for the ‘Post Milk Generation’ shirt. I got the shirt for free on the Down the Rabbit Hole festival. It’s a large men’s shirt, so I used my own tutorial to make it into a dress.
post milk generation

T-shirt Vermaak

Het lijkt wel alsof de stapel met shirt die ik wil vermaken alleen maar groter wordt. Zelfs na het vermaken van 4 shirts. Ik denk dat het iets te maken heeft met dat ik nu precies weet hoeveel er nog op stapel ligt.

Hierboven is te zien wat ik al in draagbare items veranderd heb. Op deze manier zie ik in ieder geval dat ik er wel moeite voor doe om door mijn nooit kleiner wordende DIY stapel heen te komen. Zolang het je maar blij maakt 🙂

Het eerste shirt is van het vriendje geweest. Dit was een makkie: de mouwen eraf en ik kan ‘m zo aan!

Ik deed hetzelfde met het paarse shirt. Ken je dat, dat je een shirt graag draagt, maar het niet meer fris ruikt, ook niet na een aantal wasbeurten? Knip gewoon de mouwen eraf! Op deze manier verwijder je (het grootste) ‘probleemgebied’.

Het Eat.Sleep.Root.Repeat. is een origineel Esther the Wonderpig t-shirt! Ik mocht twee shirts uitzoeken voor mijn verjaardag. Dit shirt was in de aanbieding, maar slechts te koop in S en daarom een beetje te strak onder de armen. Ik heb de mouwtjes daarom diagonaal schuin afgeknipt, het bovenste gedeelte opgerold en met een paar steken vastgezet op de schouders. Op deze manier krijg je een beetje een ‘opgerolde mouwen effect’. Ik heb ook de zijnaad wat ingeknipt. Het andere shirt uit de Esther shop is een ‘Kidness is Magic’ shirt. Ik heb het in XXXL besteld, zodat ik er een t-shirtjurkje van kan maken. Ik zal het resultaat later met jullie delen!

Van shirt naar t-shirtjurkje was ook wat ik deed met het ‘Post Milk Generation’ shirt. Ik kreeg het shirt gratis op het Down the Rabbit Hole festival. Het is een mannenshirt L en daarom gebruikte ik mijn eigen handleiding om er een jurkje van te maken.

2 Comments on “T-shirts in the remake

  1. Ha ik heb ook een stapel met ‘refashion items’ die steeds groter wordt. Maar dat is vooral denk ik omdat ik kleding die ik eerder weg zou doen, nu bewaar omdat ik het kan hergebruiken… Ik ben nu een fladderbroek aan het veranderen in een hemdje, wat helaas meer werk blijkt te zijn dan ik had verwacht…

    • Haha, heel herkenbaar! Maar je bent er uiteindelijk extra blij mee als het dan een mooi draagbaar item wordt! Succes

Leave a Reply

%d bloggers like this: