I was at Oproer restaurant

(voor Nederlands scroll naar beneden)
I was at oproer
Search for a vegan restaurant in Holland and you will find no more than a handful. Lucky for us one of these was on route when we were on our way back home. So why not give it a try?

The brewery/tiny (as in what they offer) restaurant Oproer is next to the train station Utrecht Zuilen and located in an old factory (or warehouse I am not sure). And that is exactly what brings the nice charm to it. You feel welcome without knowing anyone, and sit there without feeling alone. Although the place is huge! And you know what the best thing was? It didn’t scream ‘vegan’ or anything. They just serve yummy food, which happens to be vegan. Perfect!

We don’t drink alcohol, so I can’t tell you anything about the home brewed beer(s) they served. And we forgot to make pictures, whoops. But I can tell you what was on their menu. Three main courses, two snacks and a dessert. Enough to choose from, if you ask me.

The food is prepared in a kind of cabin in the factory which is open, so you can see how your meal is being prepared. This adds a bit of ‘living room vibe’ to the place.

Oh and did I mention the food was delicious?
I was at oproer
~~~~~~

Ik was eten bij Oproer

Zoek naar een veganistisch restaurant in Nederland en je vindt er slechts een handvol. Fijn voor ons dat er eentje op de route lag toen we op weg waren naar huis. Dus waarom niet even uitproberen?

De brouwerij/het kleine (als in de hoeveelheid gerechten die ze aanbieden) restaurant Oproer ligt naast station Utrecht Zuilen en is gevestigd in een oude loods. En daar heeft het ook z’n charme vandaan. Je voelt je welkom zonder dat je er iemand kent en je zit er zonder dat je je op jezelf voelt. Hoewel de ruimte echt groot is! En weet je wat nog het beste was? Het schreeuwde niet ‘vegan’ of iets dergelijks. Ze serveren gewoon lekker eten, dat toevallig vegan is. Perfect!

Wij drinken geen alcohol, dus ik kan je niets vertellen over het huisgebrouwen bier dat ze serveren. En we zijn ook vergeten foto’s te maken, oeps! Maar ik kan je wel vertellen hoe het menu eruit ziet. Ze serveren drie hoofdgerechten, twee snacks en een dessert. Genoeg om uit te kiezen als je het mij vraagt.

Het eten wordt klaar gemaakt in een kleine ruimte in de grotere hal. Dit ‘hutje’ is open, zodat je kan zien hoe je eten wordt bereid. Hierdoor krijg je een beetje een huiskamergevoel.

Oh en had ik al gezegd dat het eten heerlijk is?

Leave a Reply

%d