Green Shopping

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Green Shopping Tips

Since I decided that I would only buy organic/fair clothing I didn’t really find items I was enthusiastic about… until now! Because it’s sale everywhere, I dived into the ‘green summer sale’ and was successful after hours of strolling. I would love to share it with you, mostly because I think fair and organic clothing should become the standard (and the more people that consciously buy clothes, the bigger the offer which also benefits me ;)).

The biggest surprise came from Re-Bello. They sell quality clothing, on a 50% sale right now! The two dresses I purchased are super soft and their fit is awesome, without being boring. In the image below is one of the dresses I bought.

Image from Re-Bello
Image from Re-Bello

Then I bought a simple tanktop and cool butterfly shirt-dress at green-shirts.com. Both are from the brand Stanley&Stella and I hope I can wear them a few summers!

GreenShirts
Screenshot from green-shirts.com

The boyfriend also got his share of new clothing: three bamboo long sleeve shirts from Re-Bello, and two nice fitting and airy shirts for work. One which has a jeans-look from ArmedAngels and one black shirt with awesome buttons (it’s in the detail) from People Tree.

I did all of the shopping online and that can be tricky because you never know how the size and color will be and how it will look on you. But if you know how to refund it and shipping isn’t super expensive I think it can be worth it. Especially Re-Bello was a huge surprise. And once you are satisfied with the clothing , you know what size you need when you want to order again in the same online shop.

We try to look for organic/green /fair options not only in clothing or food, but also in lifestyle products. I know it can be more expensive, but for clothing I want to say: better quality means buying less and in the end it will be even cheaper (I got sick of washing my clothes and finding out that my ‘new’ shirt was already looking old after wearing and washing it one time!).

Green lifestyle products can for example be found online at BigGreenSmile and for green deals I follow Pluk.nl (sorry, only in Dutch). Here you find new products and get nice offers. For a limited edition Bambook for example! A notebook with 20 pages which are erasable! Pretty cool right (and it works :)). Check out their website (with demo video) for more information.

And we also bought shampoo and conditioner from O’right. They sell it at the hair dresser I always go to, but also online (just google it, because it depends on your country where to buy it). The hair products are vegan, organic, not tested on animals and even their bottles are printed with soy ink. Oh if you are not convinced already, their shipping boxes will: they have penguins!

Do you have green tips? Please share below! I also want to give a big shoutout to Kelly from Ma vie en vert. You can find a huge list with eco shopping addresses. Go and check that out!

~~~~~~~~~~

Groen Shoppen

Sinds ik besloten heb dat ik alleen nog eco/fair trade kleding wil kopen heb ik niet echt kleding gevonden waar ik enthousiast van werd…tot nu! Omdat het overal uitverkoop is ben ik in de ‘groene zomersale’ gedoken en het was best succesvol na een paar uur websites doorzoeken. Ik deel het graag met je, ook omdat ik denk eco en fair trade kleding de nieuwe standaard moet worden (en als meer mensen bewust goede kleding kopen wordt het aanbod groter waar ik dan ook weer van profiteer ;)).

De grootste verrassing kwam van Re-Bello. Ze verkopen kwaliteitskleding, nu met 50% korting! De twee jurkjes die ik besteld heb zijn superzacht en de kleding is subtiel, zonder dat het saai is.

Ik heb ook nog een simpele tanktop en mooi vlindermouw shirt-jurkje gekocht op green-shirts.com. Beide zijn van Stanley&Stella en ik hoop dat ik ze nog veel zomers kan dragen!

Het vriendje is ook een paar leuke nieuwe kledingstukken rijker: drie bamboe longsleeve shirts van Re-Bello en twee, mooie, luchtige overhemden voor naar z’n werk. Een van ArmedAngels in een jeanslook en een zwart shirt met hele mooie knopen (het zit ‘m in de details) van People Tree.

Ik heb alles online gekocht en dat kan best lastig zijn omdat je nooit precies weet hoe de maat en kleur zijn en hoe het je staat. Maar als het terugsturen niet al te moeilijk gemaakt is kan het het best waard zijn. In dit geval was Re-Bello een plezierige verrassing. En een voordeel als het een keer bevalt: je weet in ieder geval welke maat je moet hebben als je opnieuw bij dezelfde webwinkel bestelt.

Naast groene/fair-trade kleding en levensmiddelen zijn onze verzorgingsproducten ook steeds vaker groen/fair-trade. Ik weet dat het best duur kan zijn maar wat betreft kleding wil ik graag zeggen: betere kwaliteit betekent uiteindelijk minder artikelen kopen en daardoor kan het uiteindelijk goedkoper worden (ik werd er helemaal moe van om m’n gewassen kleding op te vouwen en erachter te komen dat het ‘nieuwe’ shirtje er al na 1 keer wassen versleten uitzag!).

Groene verzorgingsproducten vind ik onder andere bij BigGreenSmile en voor groene deals volg ik Pluk.nl. Hier vind je nieuwe producten en leuke aanbiedingen. Voor een limited editie Bambook bijvoorbeeld! Een notitieblok met 20 herbruikbare pagina’s! Best cool toch? (En het werkt :)). Bekijk hun website (met demonstratie video) voor meer informatie.

Verder kochten we ook nog shampoo en conditioner van O’right. Dit wordt verkocht bij Kinki kappers, maar ook online. Deze haarverzorging is vegan, eco, proefdiervrij en de flessen zijn zelfs met soja inkt bedrukt. Oh en als je nog niet overtuigd bent: ze verzenden hun producten in doosjes met pinguïns!

Heb jij ook groene tips? Deel ze hieronder! En ik deel graag de website van Kelly, Ma vie en vert, met jullie. Ze heeft een enorme lijst met eco winkeltjes, echt de moeite waard om te bekijken!

Leave a Reply