What I eat before I run

(voor Nederlands scroll naar beneden)

VeganViking

Yesterday I ran the Strong Viking and it was so cool! The weather was just perfect and the obstacles were challenging. And I can say, I am pretty proud that I succeeded the ‘Storm the Castle’ and the ‘Monkey Bars’.  I was a bit afraid of those 2 obstacles before I started the race. Good for me there were a few strong vikings who helped me conquering some walls 🙂

The knee did well until about halfway, so after 7+ km I was happy to finish (I think I ran at least 1.5 km extra, because I missed the finish sign for my distance…).

Because I believe that I feel more powerful and fit since I started a vegan lifestyle I figured I could share my ‘go-to-running-food’. So you can also experience how it is to be a Vegan Viking 😉

The race was around noon so I started the day with some oatmeal and freshly pressed orange juice. I created a recipe for a nice breakfast oatmeal mix.

Boyfriends Breakfast

Then about 1 1/2 hour before the start I ate a slice of ‘breakfast cake‘ and 30 minutes before the start I had a bit of this granola bar (easy recipe to make loads of yummy bars!).

Healthy Vegan Breakfast Cake

Ready?

Eat!

Go!

~~~~~~~~

Wat ik eet voordat ik ren

Gisteren heb ik meegedaan aan de Strong Viking en het was zo gaaf! Het weer was perfect en de obstakels waren uitdagend. En ik ben best trots dat ik ‘Storm the Castle’ en ‘Monkey Bars’ overwonnen heb. Ik was namelijk van tevoren een beetje bang voor deze twee obstakels. Gelukkig waren er een paar sterke vikingen die me geholpen hebben met het overwinnen van sommige muren 🙂

M’n knie heeft zich goed gedragen tot ongeveer halverwege, dus na 7+km was ik heel blij om te finishen (ik heb wel minimaal 1,5km extra gerend omdat ik ergens een bordje gemist heb voor mijn afstand…).

Omdat ik me veel sterker en fitter voel sinds ik plantaardig eet, deel ik graag mijn ‘renvoedsel’ met jullie. Dan kun je zelf eens ervaren hoe het is om een Vegan Viking te zijn 😉

De wedstrijd begon rond de middag, dus ik begon de dag met wat havermout en een verse geperste jus d’orange. Ik heb een lekkere havermout mix op m’n blog staan.

Ongeveer 1 1/2 uur voor de start at ik een plakje ‘ontbijtcake‘, recept staat ook op m’n blog, en 30 minuten voor de start nam ik een hapje van deze mueslireep (het recept is lekker en makkelijk!)

Klaar voor de start?

Eet!

Ga!

Leave a Reply

%d