Orange vitamins

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Orange vitamins

You know the story of the girl who went to the Strongsisterrun last weekend? She didn’t go…

On Friday I wasn’t feeling very well and I tried to fight against it with turmeric/ginger tea (recipe here), but it didn’t work out. I got sick just hours before I planned on running the obstacle run. Woah, what a disappointment! Despite the ‘not so ideal preparation’, read about it here, I was so thrilled to join the other sisters in running.

Lying on the coach instead of in the mud was the best decision I could make, but it felt like the worst. Because I could use some motivation,  I figured that I could run another obstacle run, the 21th of May. And in the mean time eat as many vitamins as I can get, so my body will get fit, and will stay fit again. Carrot juice for the win!

What you need

– a few carrots
– freshly squeezed orange juice
– 0.5 – 1cm of ginger
– 1/4 teaspoon of turmeric
– slice of lemon

What you do

Orange vitamins

Pour some fresh orange juice in a glass (about 1/3). Then put the ginger and carrots in the juicer. Stir the turmeric in the juice (add a slice of lemon for some extra vitamins). Drink it and get stronger 😉

Orange vitamins§

Oranje Vitamines

Ken jij het verhaal van het meisje dat naar de Strongsisterrun ging, afgelopen weekend? Ze ging niet….

Op vrijdag voelde ik me al niet zo lekker en heb ik geprobeerd me er tegen te wapenen met kurkuma/gember thee (recept hier). Maar dat werkte helaas niet. Ik werd slechts een paar uur voor de run ziek. Woah, wat een teleurstelling! Ondanks de niet zo ideale voorbereiding, lees erover hier, had ik zo’n zin om me bij de andere lopers te voegen.

Liggen op de bank in plaats van in de modder was de beste beslissing die ik kon nemen, maar het voelde als de slechtste. Omdat ik wel wat motivatie kon gebruiken, besloot ik me in te schrijven voor een andere obstakelrace, 21 mei. En in de tussentijd probeer ik zoveel mogelijk vitamines binnen te krijgen om m’n lijf weer fit te krijgen en te houden. Wortelsap voor de winst!

Dit heb je nodig

– een paar wortels
– vers geperste sinaasappelsap
– 0,5 – 1cm gember
– 1/4 theelepel kurkuma
– schijfje citroen

Dit doe je

Schenk een beetje sinaasappelsap in een glas (ongeveer 1/3). Doe daarna de gember en wortels in een sapcentrifuge. Roer de kurkuma er doorheen (voeg een schijfje citroen toe voor wat extra vitamines). Drink het en wordt sterker 😉

Leave a Reply

%d bloggers like this: