Settling – vegan shopping

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Nieuw Huisje

While typing this, I am enjoying the sun and a nice view of our new backyard! The large windows are so perfect! With a real garden we also have to do garden work. I already cleared the pond from leafs but we definitely need a few more work days in the gardenΒ – also because I really enjoy it!

In the meanwhile we are still unpacking boxes and the cats are trying to get used to their new environment. We try to keep them inside for a little while. Wiesloch is more then 400 km away, but you never know πŸ˜‰

We already did some grocery shopping and we try to get used to the Dutch supermarkets again. I can tell you, that is overwhelming! And it is harder to find vegan organic products and in Germany they label it more efficiently. We plan to go back to our beloved DM (and if we can find it BioMarkt) every month, because the nearest German DM is only 30 minutes away from our new home.

But we already found a small shop where they sell locally grown vegetables and fruit, PuurLokaal. Plus we subscribed to BeterBio. We receive a basket with organic fruit every thursday and can order items from their webshop that will be added to the basket. It is similair to the ‘oekokiste’ we got in Germany.

For specific vegan groceries (like vegetable bread spread or tofu) we are still searching. We have found some at an organic store, but their assortiment was a bit disappointing. The ‘normal’ grocery store has some items in their ‘organic’ corner.

Last week we did some scouting and I hope we find some more next week. Once we now what we can eat we don’t have to scan the packages anymore, yay!

For now we enjoy a nice view from a sunny cabin in the woods πŸ™‚

~~~~~~~

Neergestreken – vegan boodschappen

Terwijl ik dit aan het typen ben geniet ik van een heerlijk zonnetje en een geweldig uitzicht op de tuin! De grote ramen zijn perfect! Met een ‘echte’ tuin moeten we ook in de tuin aan het werk. Ik heb de vijver al uitgediept door er blad uit te scheppen en er zijn nog wel een paar dagen werk nodig om het netjes te maken, maar dat is niet erg, want ik vind het heel leuk om te doen!

In de tussentijd pakken we nog steeds dozen uit en proberen de katten te wennen aan hun nieuwe omgeving. We houden ze nog even binnen. Wiesloch is meer dan 400 km lopen, maar je weet het nooit πŸ˜‰

We zijn ook al op zoek gegaan naar winkels voor de boodschappen en het is best even wennen weer, die Nederlandse supermarkten! En het is wel net iets lastiger om veganistische biologische produkten te vinden, vooral omdat deze in Duitsland wat beter gelabeld zijn. We zijn wel van plan om nog steeds af en toe naar onze geliefde ‘DM’ te gaan in de dichstbijzijnde Duitse stad (gelukkig is dat niet langer dan 30 minuutjes rijden).

Gelukkig hebben we al een kleine winkel gevonden waar ze lokale groenten en fruit verkopen, PuurLokaal. En we hebben een wekelijks fruitpakket besteld bij BeterBio. We ontvangen dan elke donderdag een mandje met fruit en kunnen, als we dat willen, items bij bestellen uit hun webshop. Het lijkt op de ‘oekokiste’ die we in Duitsland al hadden.

Het is nog even zoeken naar specifieke veganistische producten (zoals broodbeleg of tofu). We hebben wel al een biowinkel gevonden hier in de buurt, maar het assortiment stelde me een beetje teleur. De ‘normale’ supermarkt had een paar producten in de biologische hoek.

Vorige week was een verkennend boodschappendagje, volgende week gaan we weer verder. Als we een keer weten welke producten we kunnen eten, hoeven we ook niet meer alle verpakkingen te lezen, yeah!

Voor nu genieten we heerlijk van het uitzicht van ons huisje in het bos πŸ™‚

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: