Knits it is!

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Petrol Lace Shirt

Okay, I planned a DIY for today, but that didn’t work out. Not that the DIY was going all wrong – I didn’t even start it…. There just wasn’t enough time to go and work on the DIY. Will post about that DIY later, I promise.

Besides my ‘normal’ daily activities (what is normal?), it is the boyfriends birthday tomorrow (you can imagine that involves cake baking) and I am knitting for Wool and the Gang again. Nine Zion Lion Hats are in the making. It is a lot of fun to do, but it requires a bit of rescheduling.

That’s why in this post I am going to show you my finished knitted Petrol Summer Top, maybe to inspire you to also go and knit this top. It is an easy and free (!) knit and it only needs about 500 meters of cotton yarn. Perfect quick knitting project to start when you have 4 or 5 balls of yarn laying around!

Petrol Lace ShirtPetrol Lace Shirt

Despite the fact that it is a pretty easy knit, it is a real eyecatcher, especially when you are knitting it in a bright color (or for the upcoming autumn season in a nice yellow or wine red!). I can really recommend the Lana Grossa Linea Pura Wakame yarn (for the German based knitters: I bought it at the Lana Grossa Store – fast and free delivery!). It is super soft, easy to work with and it is an organic yarn made of 75% organic cotton and 25% Seacell (based on seaweed, I think). For more details you can check my Ravelry page.

I think this top is perfect to wear at a birthday dinner πŸ˜‰ An early happy birthday and loads of birthday kisses for the boyfriend!

Now, back to the Zion Lion Hats….. πŸ˜€

WATG Hat in the making

~~~~~~

Breien it is!

Oke, ik had eigenlijk een doe-het-zelf bericht voor vandaag gepland, maar dat werd niets. Niet dat het doe-het-zelven verkeerd is gegaan – ik ben er niet eens aan begonnen…. Er was gewoon niet genoeg tijd om eraan te werken. Ik zal later over dat project berichten, beloofd.

Naast mijn ‘normale’ dagelijkse activiteiten (wat is normaal?), is het vriendje morgen jarig (je kan je voorstellen dat daar wat cake bakken bij komt kijken) en ik brei ook weer voor Wool and the Gang. Negen Zion Lion Hats zijn in de maak. Ik vind het erg leuk om te doen, maar ik moet alles ook een beetje herplannen.

Daarom laat ikΒ jullie in deze post mijn Petrol Summer Top zien die ik pas geleden heb afgebreid. Het is een makkelijk en gratis (helaas wel alleen in het Engels en Frans) patroon waar je ongeveer 500 meter garen voor nodig hebt. Perfect als snel breiproject als je nog 4 of 5 bollen garen hebt liggen!

Ondanks het feit dat het een vrij gemakkelijk project is, is het een echte ‘eyecatcher’, helemaal als je het breit in een wat fellere kleur (of voor de aankomende herfst in okergeel of wijnrood!). Ik kan het Lana Grossa Linea Pura Wakame garen aanraden. Het is superzacht, makkelijk om mee te werken en het is ook nog eens een biologisch garen gemaakt van 75% biologisch katoen en 25% Seacell (volgens mij gebaseerd op zeewier). Voor meer details kun je mijn Ravelrypagina bekijken.

Ik denk dat deze top perfect is om te dragen tijdens een verjaardagsdinertje πŸ˜‰ Een vroege ‘fijne verjaardag’ en veel verjaardagskusjes voor het vriendje!

Nu terug naar de Zion Lion Hats…. πŸ˜€

4 Comments on “Knits it is!

    • Makkelijk en leuk genoeg om er nog een te maken πŸ˜‰ (of om het je uit te leggen als je er zelf mee aan de slag wilt!)

  1. Mooi geworden! Hij ziet er waarschijnlijk ingewikkelder uit dan het is πŸ˜€
    Wat leuk dat je voor WatG breit! Daar krijg je dan geld voor, toch?

    • Dank je! Het is inderdaad niet zo ingewikkeld. Een paar rijen een siersteek en dan weer een paar rijen ribbelsteek. De siersteken wissel je dan af. Zo brei je 2 rechthoeken die je aan elkaar naait.
      En het breien voor WATG krijg ik inderdaad (een beetje) geld voor, maar is vooral leuk om te doen πŸ™‚

Leave a Reply