Vacation Knitting

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Braid Cardigan
When on vacation, I knit. We were on a beautiful ‘bauernhof’ camping in the Allgäu area in the South of Germany. We did a bit of hiking and on a rainy day I knitted. A plus was that they had (young) animals, for the kids….. But I found my place in between and played with young cats, stroked calves, donkeys and a stubborn goat and talked to the cows. Great time away from home, although it is also nice to come home to our two cats who didn’t leave our sides for the following days (just to be sure we wouldn’t leave again).

allgau

At home we extended our vacation with a few days and it was a real vacation in a sense that we couldn’t do work/shopping/trips even if we wanted to – it was just too hot to do anything. So we were inside for most of the days, hanging on the couch, waiting for the cooler evening to come. The thing that I still could do was knitting and I finished the cardigan I made for the summer.

I am very happy with how it turned out, also because it is an easy to wear cardigan with a little ‘surprise’ on the back. The original pattern is made with a wool yarn, but I chose cotton, because I had it in stock (yes I have a private yarn stock :D) and because it is very suitable for summer. Maybe next time I wouldn’t add ribbing to the sleeves, to give it a sportier look.

The pattern is from Knitscene Summer 2013 and can be bought as a single pattern here. I used the Drops Cotton Light yarn and think it is a good yarn for the price, but it splits a little bit and doesn’t have a really deep color (it looks a bit washed). For more details check my Ravelry project page.

Braid Cardigan Braid Cardigan

The other project that I finished recently is a summer tunic. This was a work-in-progress for over 1 year! Mostly because I adapted the pattern and every time I picked it up I had to go back in my mind to remember what it was exactly that I did. I made some notes and for the plain knitting part it was pretty simple, but when you knit lace it isn’t good to keep long periods of time between working on the project. Yep, learned something here ;). It came out way better than I was expecting while working on it. I even thought of frogging it! So happy I didn’t do that. The one thing that I think I am going to change is the back neckline. I saw in the pictures that it looks a bit messy.

Summer Tunic Purple Summer Tunic Purple

I like this cotton, Catania from Schachenmayr Nomotta better that the Drops Cotton Light, because it has a nice bright color and was easy to knit with, too. I first used it for a cardigan that was totally not what I expected (it was the first cardigan I knitted), frogged it and used it for this tunic. The original pattern I used is number 46 from the magazine Lang Yarns #197, Fatto a Mano, and I changed the top into a tunic by making te lower part longer. Check for more details my Ravelry project page.

And because I was such a good girl and finished 2 projects in 2 weeks time, I got myself a present: more yarn :D. I want to knit a quick lace top that is perfect for sunny weather, check out the free pattern, and ordered some organic cotton (check out a list with more honest yarns here) from the Linea Purea line of Lana Grossa. Love the color and I am hoping that this time I will finish it the same summer I started it!

Vacation Knitting

Oh, and of course there are a lot of other WIP’s to finish, just to keep me busy! I will let you know when I finish another one.

Summer Tunic Purple

(Happy birthday to our house panther and his diva sister, they became 7 years old today!)

~~~~~~~~~~

Vakantie Breisels

Wanneer je op vakantie bent, dan moet je breien. We hebben vakantie gevierd op een mooie ‘bauernhof’ camping in de Allgäu, een gebied in het zuiden van Duitsland. We hebben een paar wandelingen gemaakt en op een regenachtige dag breide ik. Een plus was dat ze op de camping (jonge) dieren hadden voor de kids…. Maar ik vond mijn plaatsje hiertussen en speelde met de jonge katjes, aaide kalfjes, ezels en een eigenwijze geit en praatte met koeien. Geweldige tijd weg van huis, hoewel het ook fijn is om weer thuis te komen waar onze twee katten ons een paar dagen lang overal achterna gelopen hebben (om zeker te zijn dat we er niet snel weer vandoor zouden gaan).

Thuisgekomen hebben we onze vakantie nog een paar daagjes verlengd en het was een echte vakantie in de zin dat we niets konden doen, geen werk, uitjes, shopping, zelfs als we dat gewild hadden – het was gewoon te heet om iets te doen (ik ben niet gemaakt voor een buitentemperatuur van 37 graden in de schaduw). Dus bleven we binnen, hangend op de bank, wachtend op de koelere avond. Gelukkig kon ik nog wel breien en ik breide dan ook een zomers vestje af.

Ik ben heel blij met het eindresultaat, ook omdat het een makkelijk te dragen vestje is maar wel met een ‘verrassing’ op de rug. Het originele patroon is gemaakt met wol, maar ik koos katoen, omdat ik het nog in mijn voorraad had (yep, ik heb een prive voorraad :D) en omdat het heel geschikt is voor de zomer. Misschien zou ik de volgende keer geen ribbelrandje langs de mouwen maken, om het wat sportiever eruit te laten zien.

Het patroon is van Knitscene Summer 2013 en kan hier als los patroon gekocht worden (helaas alleen in het Engels). Ik heb het garen Drops Cotton Light gebruikt en ik denk dat het een prima garen is voor de prijs, maar het splijt wel een beetje en heeft niet echt een diepe kleur (ik vind het er wat verwassen uitzien). Bekijk voor meer details mijn Ravelry projectpagina.

Het andere project dat ik afgemaakt heb is een zomerse tuniek. Dit was ruim een jaar lang een project waar ik af en toe aan werkte. Omdat ik het patroon iets veranderd heb, moest ik elke keer weer nadenken als ik er mee aan de slag wilde. Ik had wel wat notities gemaakt en het gedeelte met de tricotsteek is simpel, maar het stukje kantwerk is iets waar je beter niet te lange tijd tussen kan laten. Yep, ik heb weer wat geleerd ;). Het is uiteindelijk mooier geworden dan ik dacht terwijl ik er mee aan het breien was. Ik heb er zelfs nog even aan gedacht om het uit te halen omdat ik er niet zoveel vertrouwen in had! Maar ik ben heel blij dat ik dat niet gedaan heb. Ik denk dat ik de achterkant van de nek nog wel wat mooier ga maken, ik zag op de foto’s pas dat het er wat rommelig uitziet.

Het katoenen garen, Catania van Schachenmayr Nomotta, beviel een stuk beter dan de Drops Cotton Light, omdat het een mooie frisse kleur heeft en er makkelijk mee te breien is. Ik gebruikte dit garen eerst voor een vestje dat helemaal niet zo werd zoals ik het verwacht had (het was het eerste vestje dat ik breide), ik haalde het weer uit en gebruikte het voor deze tuniek. Het originele patroon is nummer 46 uit het magazine Lang Yarns #197, Fatto a Mano, en ik veranderde de top in een tuniek door het onderste gedeelte langer te maken. Check voor meer details mijn Ravelry projectpagina.

En omdat ik zo braaf was geweest en 2 projecten in 2 weken heb afgebreid, heb ik mezelf getrakteerd op een kadootje: meer garen :D. Ik wil hiermee een snelle kanten top breien, perfect voor het zonnige weer (bekijk het gratis patroon, helaas niet in het Nederlands). Ik bestelde biologisch katoen (kijk voor meer ‘eerlijke garens’ hier) van de Linea Purea lijn van Lana Grossa. De kleur is echt mooi en ik hoop dat ik deze keer het project afmaak in dezelfde zomer als ik het begonnen ben!

Oh en natuurlijk heb ik nog genoeg breiwerkjes liggen die afgemaakt moeten worden, het houdt je bezig! Ik zal het hier laten weten als ik weer iets afgemaakt heb waar ik blij mee ben.

Summer Tunic Purple

(Fijne verjaardag voor onze huispanter en zijn diva zus, ze worden vandaag 7 jaar!)

5 Comments on “Vacation Knitting

      • Dat mag ook wel, hij is echt tof! Gaat op mijn lijst van nog te maken dingen.
        Ik had je blog trouwens van mijn moeder doorgestuurd gekregen; schijnbaar zijn we achternichtjes, van jouw moederskant en mijn vaderskant (Evert, neef van je moeder).

Leave a Reply

%d bloggers like this: