What I made recently

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Bunny Blanket

1000 ideas, but only 2 realized these past few weeks. I think a lot of people will recognize this.  I am still working on a few bigger knitting projects, and I try to always have a sewing project that I can work on. But I have so many things I want to sew, knit, craft that I wouldn’t be done with all those projects in the next 10 years. And I try to see it as something positive. That way I can always grab a project in progress if I just want to work on something for a little while!

But, like I told you, I did finish two projects that I want to share with you. Both were pretty fast projects, so I did it in between other knitting/sewing.

Unfortunately the trousers aren’t a good fit for me. I thought that the wide legs would fit my hips perfectly but it looks very strange on me. As if I am wearing pyjama’s or a costume. So I just need to find someone with a more straight figure who I can give it to as a present. Because I still think it deserves to be worn.

Zomerbroek

Zomerbroek

The fabric is an old Vlisco fabric I got from my grandmother and the pattern is from Knipmode 5/2015, number 29.

The blanket buddy was a quick knit and came out so cute! Perfect if you want to knit a quick but adorable present. I used a double thread of cotton, so the head came out a bit too big, but in the end I think that made it even more cuddely. The head is stuffed with pieces of fleece fabric I still had lying around. This way you don’t have to be afraid little pieces of filling pop out and you can wash it on 40 degrees, so in the end I think it is safer for a baby to play with. The pattern is a free Lion Brand pattern, if you subscribe to the Lion Brand community. Check for more details my Ravelry project page.

Bunny Blanket

~~~~~~~

Wat ik de laatste tijd gemaakt heb

1000 ideeën en slechts 2 gerealiseerd de afgelopen weken. Ik denk dat veel mensen dit wel herkennen. Ik werk nog aan een paar grotere breiprojecten en ik probeer ook altijd een naaiproject te hebben waar ik aan kan werken. Maar ik heb zoveel dingen die ik wil naaien, breien, maken dat ik volgens mij de komende 10 jaar bezig zou zijn als ik dat allemaal ook echt wil gaan maken. Ik zie het als iets positiefs. Op die manier hoef ik niet na te denken over wat ik ga maken als ik tussendoor even wat wil naaien of breien.

Maar, zoals ik al eerder zei, heb ik wel twee projectjes afgemaakt de laatste tijd die ik graag met jullie wil delen. Beiden waren snelle en vrij makkelijke werkjes, dus heb ik eraan gewerkt tussen de andere naai- en breiprojecten door.

Helaas heeft de broek niet een goede pasvorm voor mij. Ik dacht dat ie wijd zou vallen bij de benen en daardoor perfect bij mijn wat bredere heupen zou passen, maar het ziet er juist heel gek uit. Alsof ik een pyjama of kostuum aan heb of zoiets dergelijks. Dus moet ik nu nog iemand vinden met een recht figuur, die ik het kado kan doen, omdat ik jammer zou vinden als het niet gedragen wordt.
De stof is een oude Vlisco stof die ik van mijn oma gekregen heb en het patroon is van de Knipmode 5/2015 broek 29.

Het lappenknuffeltje was vrij snel klaar en is zo schattig geworden! Perfect als je even iets schattigs wil breien om kado te doen. Ik heb een dubbele draad katoen gebruikt en daarom is het hoofd wat te groot geworden, maar ik denk dat dat uiteindelijk het knuffeltje alleen maar schattiger maakt. Het hoofd is opgevuld met stukjes fleecestof die ik nog had liggen. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat er vulling tussen de steken door naar buiten steekt en kun je het op 40 graden wassen. En daarmee heb je dus ook een veilig speeltje voor een baby.
Het patroon is een gratis patroon van Lion Brand, als je je inschrijft voor de Lion Brand community. Check mijn Ravelry projectpagina voor meer informatie.

Leave a Reply

%d bloggers like this: