My moms new Night Gown

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Night Gown

I came to the conclusion that I am better at copying a piece of garment than following pattern instructions. I hope this will change once I make more garments with pattern instructions. But for now I am very happy with the result of the night gown I made for my mom.

My mom had a cotton long night gown she was very happy with, but it became old and in the end even got a hole in it. After a long search for a nice, more bright and exotic piece of fabric we found a cotton with a beautiful print on the Vlisco website.

I already checked the older robe to see how it was made, and concluded that this should be pretty easy, even for my beginner level sewing skills. And now a new night gown is the end result. The fabric is still a bit stiff (I washed it only once), hopefully it will get a nice drape after a few times of wearing it. And otherwise I just need to sew another one with a lighter cotton 🙂

Oh and I am keeping the old night gown with the peacock print, maybe I can think of something I can make with the cotton pieces that are still good enough to reuse (as long as it still fits in the boxes with scraps and fabrics, the boyfriend is OK with it ;)).

NIght Gown

NIght Gown

~~~~~~~

 Mijn moeders nieuwe Nachtjapon

Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik beter ben ik het kopiëren van een bestaand kledingstuk dan het volgen van een patroon en naai-instructies. Ik hoop dat dit nog gaat veranderen als ik meer kleding maak volgens instructie. Maar voor nu ben ik erg blij met de nachtjapon die ik genaaid heb voor m’n moeder.

Mijn moeder had een lange katoenen nachtjapon waar ze erg blij mee was, maar die compleet afgedragen was. Na een lange zoektocht vonden we een mooi, kleurig en bijna exotisch katoen op de Vlisco website.

Ik had al eerder bekeken hoe de nachtjapon in elkaar zat en geconcludeerd dat het een vrij makkelijk project zou zijn, zelfs voor mij als beginnend naaister. En nu is een mooie nachtjapon het eindresultaat. De stof is nog wel wat stijf (ik heb het slechts een keer gewassen), dus hopelijk wordt het nog wat soepeler na een paar keer dragen (en wassen). Anders moet ik er nog maar eentje van een wat dunner katoen naaien 🙂

Oh en ik bewaar de oude nachtjapon met pauwenprint, misschien kan ik nog iets leuks doen met de stukken stof die nog in goede conditie zijn (zo lang het nog in de dozen met stof past, vindt het vriendje het oke ;)).

Leave a Reply

%d