Find Honest Yarns

(voor Nederlands scroll naar beneden)

honestyarn

I am pretty excited I can share my newest idea/project with you! It isn’t a DIY or recipe of some sort. It is….(drumroll please)……. a website!
Ok, not really what you expected, right?
Let me explain.

As you may know, I love to knit and hardly a day goes by without knitting. But I also try to live a green lifestyle, with vegan food, recycling and other small things. So hearing awful stories about how sheep were treated just to get their wool didn’t make me a happy knitter. That’s where my search for organic yarns started. This search became a struggle as I couldn’t find a good database with a list of organic yarns that were sold through the internet. So I started my own and I hope I can make the choice for an organic yarn a bit easier for me and for you.
Because I think that behind every knitter there should stand a happy sheep (or lama or…).

In the process I also included fair trade and recycled yarns and combined it into an honest yarn overview.

And that is where you come in! I want to ask you to help me by sharing honest yarn, sold on the internet, that isn’t featured on the Honest Yarn website. You can send me an email info@ilonah.nl or just comment below. The sheep thank you!

And of course I will keep you in the loop. The website still needs a lot of work, but in time I am sure it is going to be a very nice (looking) list. In the mean time: check out the Honest Yarn website!

~~~~~~

Vind Eerlijke Garens

Ik vind het erg leuk om mijn nieuwste idee/project te delen met jullie. Het is geen doe-het-zelf of recept dit keer. Het is….(tromgeroffel aub)…. een website!
Ok, niet echt wat je verwacht had, toch?
Laat het me uitleggen.

Zoals je misschien wel weet hou ik erg van breien en gaat er bijna geen dag voorbij zonder dat ik een paar steken brei. Maar ik streef er ook naar groen te leven door bijvoorbeeld plantaardig te eten, te recyclen en door middel van andere kleine dingetjes. Dus toen ik nare verhalen hoorde over de behandeling van schapen die worden gehouden voor hun wol was ik verre van een blije breister. Daarom begon ik te zoeken naar biologische garens. De zoektocht werd er niet makkelijker op toen ik ontdekte dat er geen goede databases zijn waar er overzichtelijk getoond word welke biologische garens er zijn. Dus besloot ik om zelf maar een website te beginnen waarmee ik hopelijk de keus voor biologisch garen makkelijker maak voor jou en voor mij.
Want ik denk dat achter elke breier een blij schaap moet staan (of een lama of…).

In het proces heb ik ook maar meteen de fair trade en gerecyclede garens meegenomen en dat alles gecombineerd in een ‘Eerlijke Garen Lijst’.

En dat is ook meteen waar ik jouw hulp nodig heb! Ik wil je vragen om me te helpen bij het opstellen van een overzicht van eerlijke garens, die verkocht worden op het internet en nog niet op de Honest Yarn website staan.

Je kan me een mailtje sturen info@ilonah.nl of gewoon hieronder je suggestie achterlaten. De schapen zijn je dankbaar!

En natuurlijk hou ik je op de hoogte! Er moet nog veel gedaan worden aan de website, maar ik weet zeker dat het een mooie en complete site gaat worden. Neem in de tussentijd eens een kijkje op de Honest Yarn website!

Leave a Reply

%d bloggers like this: