Spring is in the Air Skirt

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Spring Skirt

Ok, to be honest, this is a project I wanted to finish in the summer… of 2014. Yeah, I know. The reason why I finished it half a year later is moving. But a few days ago I took the half-finished skirt and took my spot behind the sewing machine. I also almost put it aside after I couldn’t find the elastic band I ordered especially for this skirt. In the end I used a different elastic band and I still don’t know where the one is I bought. Oh well, I can probably use it for some other sewing project!

Spring Skirt

About the pattern: it is the Copacabana maxi skirt from the summer edition of La Maison Victor 2/2014. And it is a pretty easy to follow pattern for a beginner like me. The hard thing for me was the wrinkling, because I never did it before. It is not perfect, but it is fine for me. Unfortunately the skirt ended up too big (I thought I needed a 38, but I think 36 would have been better) and I improvised a bit to make it fit (I took the skirt in on both sides)

I am ready for sunny Spring days!

Spring Skirt

~~~~~~~~

Lente zit in de Lucht Rok

Ok, om heel eerlijk te zijn, dit is een project dat ik in de zomer wilde afmaken… de zomer van 2014. Ja, ik weet het. De reden waarom het een half jaar langer geduurd heeft is de verhuizing. Maar een paar dagen geleden pakte ik de half afgemaakte rok erbij en nam m’n plaats achter de naaimachine in. Ik gooide de rok bijna weer aan de kant toen ik het stuk elastiek, speciaal voor deze rok besteld, niet kon vinden. Uiteindelijk gebruikte ik een ander elastiek en ik weet nog steeds niet waar het elastiek is gebleven dat ik gekocht heb. Nou goed, er komt vast wel weer een naaiprojectje voorbij waar ik het goed voor kan gebruiken.

Over het patroon: het is de Copacabana maxirok uit de zomer editie van La Maison Victor 2/2014. En het is een vrij gemakkelijk patroon om te volgen voor een beginner zoals ik. Het moeilijkste was het rimpelen, omdat ik dat nog nooit gedaan had. Het is niet perfect, maar het is prima. Helaas was de rok te groot toen ik ‘m paste (ik dacht dat ik een 38 nodig had, maar een 36 had beter gepast) en ik heb een beetje geimproviseerd om ‘m passend te maken (ik heb de rok aan beide zijkanten ingenomen).

Ik ben helemaal klaar voor de zonnige lentedagen!

 

4 Comments on “Spring is in the Air Skirt

  1. I love this skirt. I want to make 3 in different colors. Im definitely going ti look up that pattern! Plus its great that it has pockets!

  2. Oh my gosh! Beautiful! So swishy and comfortable and feminine and I LOVE the tied top with it! Congrats!

Leave a Reply

%d bloggers like this: