I was at a Royal Blood concert

(voor Nederlands scroll naar beneden)

This video is not from the concert we visited! We didn’t take any pictures (but I got myself a nice t-shirt), so I attached this video to give you an idea.

I know I already wrote about how cool/good I think they are. But now I finally got to see them live! Royal Blood was playing in Munich and we conveniently combined it with attending a game of my old volleyball team.

The Theaterfabrik is a venue in an area around Ostbahnhof with more places where you can dance or watch gigs. We were already late and not knowing where the venue was, was a bit stressful, but in the end we found the Theaterfabrik. A bit strange was that they put the wardrobe inside the area where also the bands played. So while we were in line we could listen to the support act. Unfortunately we were a bit late so I cannot say much about Mini Mansions.

What I can say is that Royal Blood rocked! They are live even better than on the record and what 1 bass player and 1 drummer can produce is amazing. Despite the fact that they exist only for about one year they play together as if they never did anything else. Ok, the fact that they just have one album is the only downside. After not even hour they were done playing, too bad, because I could listen and dance for another hour. I hope I can see another Royal Blood concert very soon, now that the ticket prices are still around 20 Euros. I bet that will be doubled within a year!

Maybe the venue was a bit strange, but it had a small step (maybe even more, but we didn’t come so close), so for a change I could see the whole concert (that’s why I also love to check out bands in Paradiso and 013, they have stairs)! I found a spot on the edge of the step (which gave me the extra 25 centimeters to look over the heads of the taller visitors). Better than the Slash concert we went in Cologne where I only saw the hat of Slash a couple of times. But hey, the music (and confetti canon at the end) were awesome 😉
~~~~~~~~~

Ik was bij een Royal Blood concert

Ik weet dat ik al eens geschreven heb over hoe gaaf en goed ik denk dat ze zijn. Maar ik heb ze nu eindelijk live gezien!
Royal Blood speelde in Munchen en we hebben het, hoe handig, gecombineerd met een bezoekje aan een wedstrijd van m’n oude volleybalteam.

De Theaterfabrik is een poppodium in de buurt van Ostbahnhof waar meer plekken te vinden zijn waar je kan dansen of optredens kan bezoeken. We waren vrij laat en de zaal was lastig te vinden, maar uiteindelijk eindigden we toch bij de Theaterfabrik. Een beetje vreemd was wel dat de garderobe zich in de zaal bevond waar de band zelf ook speelde. Dus terwijl we in de rij stonden om onze jassen weg te laten hangen, konden we meteen genieten van het voorprogramma. Helaas hebben we alleen de laatste paar liedjes van Mini Mansions meegekregen dus kan ik daar niet zo veel over zeggen.

Wat ik wel kan zeggen is dat Royal Blood geweldig was! Ze zijn live nog beter dan op het album en ik was verbaasd over het geluid wat 1 bassist en 1 drummer kunnen produceren. Ondanks dat ze maar 1 jaar bestaan, spelen ze alsof ze nooit anders hebben gedaan. Ok, het feit dat ze tot nu toe maar 1 album uit hebben is ook een nadeel. Na nog geen uur was het optreden voorbij. Wel jammer want ik had nog wel een uur kunnen luisteren en dansen. Hopelijk zie ik ze snel weer live, helemaal nu de kaartjes nog rond de 20 Euro zijn. Ik weet zeker dat een kaartje volgend jaar het dubbele kost!

Misschien was de zaal dan een beetje vreemd, het had wel een verhoging ongeveer halverwege (misschien wel meer, maar zo ver zijn we niet gekomen). Dus voor de verandering kon ik gewoon het hele concert zien (daarom vind ik het ook zo fijn om bands te zien in Paradiso en 013)! Ik vond een plekje op de rand van de verhoging (en dat gaf me die extra 25 centimeter om over de hoofden van de lange mensen te kunnen kijken). Beter dan bij het concert van Slash in Keulen waar ik bijna alleen maar de hoed van Slash heb gezien. Maar hey, de muziek (en het confettikanon aan het einde) waren geweldig 😉

Leave a Reply

%d bloggers like this: