Wooly Cocoon Jacket

(voor Nederlands scroll naar beneden)

cocoon jacket

I promised myself to get some sewing done while I had some time off. And I got some results, yeah. My mom is also happy with the fact that I wanted to sew some things, because she went home with two simple stretch skirts. One I planned, the other I made from a failed dress project (I will tell you more about the ‘From 1 failure to 2 Successes’ project in a later post).

The other item I made is a cocoon jacket for ‘moi’. It is made with the same, adjusted pattern as this cocoon jacket and I am as happy with this one as I was with the other one. It is just so comfortable and still stylish. The only downside: the fabric still looses a lot of ‘fluff’. My mom gave me some tips on how to solve that, so I can be stylish warm.

I used the pattern 7B from Burda Easy autumn/winter 2013. And made the sides more narrow, otherwise the jacket would be too big for me.

cocoon jacket cocoon jacketcocoon jacket

~~~~~~

Wollig Cocon Vest

Ik beloofde mezelf om met de naaimachine aan de slag te gaan tijdens mijn vakantie. En ik heb resultaat geboekt, yeah! Mijn moeder is ook erg blij met deze belofte, want zij is naar huis gegaan met twee simpele stretch rokjes. Eentje gepland, de ander gemaakt van een jurkprojekt dat mislukt was (ik vertel je binnenkort meer over het ‘Van 1 mislukking naar 2 succesjes’ avontuur in een later bericht).

Het andere projektje was een cocon jasje voor ‘moi’. Het is gemaakt met behulp van hetzelfde, aangepaste, patroon als dit cocon vest en ik ben net zo blij met mijn nieuwste aanwinst als ik was met m’n andere. Het is heerlijk comfortabel en ziet er leuk uit. Het enige nadeel: de stof verliest veel pluisjes. M’n moeder gaf me een paar tips hoe dat op te lossen zodat ik stylish warm kan zijn.

Ik heb patroon 7b uit Burda Easy herfst/winter 2013 hiervoor gebruikt. De zijkanten heb ik iets ingenomen omdat het anders te groot zou zijn voor mij.

 

 

 

Leave a Reply

%d