I was at Volkano restaurant

(voor Nederlands scroll naar beneden)

volkano

Last week we celebrated my moms birthday here in Germany. She likes the fact that she can celebrate it somewhere else than home, so we had a nice few days together. The house is getting more organized and our new gigantic living room is just perfect when there are visitors.

We did nothing really special, just enjoying the sunny and warm weather, relaxing and going out for dinner. And the restaurant we went to was such a great experience, I really like to share with you guys.

If you ever go to Heidelberg please consider Volkano, because the owners are so lovely, the food is great and you feel welcome straight away. It is a small restaurant with remarkable decorations. Also the tables and chairs are different in every corner which makes it more like a big living room (somewhere in France).

The restaurant serves mostly French food (the owners are 100% French) and the best thing is: they serve vegan, vegetarian and meat. Personally I don’t want to eat meat, but my dad likes, when he goes out, to have a piece of meat. A lot of ‘normal’ restaurants have a poor vegetarian choice (and I am not even talking about vegan dishes). So a place where everyone (if you want to eat animal products or not) can choose from more than 4 different dishes is great if you ask me.

Me and the boyfriend chose a vegan meal, my mother a vegetarian one and my dad meat and everyone was happy also because it was more than delicious! I hadn’t had such a great dinner in a long time (stuffed aubergine and courgette with rice, yum!). And my other three dinner companions where as enthusiastic as I am.

I didn’t plan to write about the restaurant, but I think they deserve a lot of costumers and you need to know how great the food is. But it is the reason the pictures are more family pictures instead of ‘blog’ pictures 😉

volkano volkano

~~~~~~~~~~

Ik was bij Restaurant Volkano

Vorige week hebben we mijn moeders verjaardag gevierd, hier in Duitsland. Ze vind het fijn om haar verjaardag ergens anders dan thuis te vieren, dus hadden we een paar gezellige dagen samen. Ons huis begint steeds georganiseerder te worden en onze nieuwe grote woonkamer is perfect als we familie/vrienden te gast hebben.

 We deden niet iets speciaals, maar hebben genoten van het mooie, warme weer, lekker gerelaxt en we zijn uit eten geweest. En het restaurant waar we gegeten hebben was zo’n leuke ervaring, dat ik dat graag met jullie deel.

Voor als je ooit (in de buurt van) Heidelberg bent, is Volkano een fijne optie om te eten. De eigenaren zijn zo vriendelijk, het eten is heerlijk en je voelt je meteen welkom (erg belangrijk!). Het is een klein restaurantje met opvallende aankleding. De tafels en stoelen zijn allemaal verschillend en dat geeft je eigenlijk nog meer het gevoel alsof je in een grote huiskamer zit (ergens in Frankrijk).

Het restaurant serveert voornamelijk Frans eten (de eigenaren zijn 100% Frans) en het fijnste is: ze hebben plantaardige, vegetarische en vleesgerechten. Ik wil zelf geen vlees eten, maar mijn vader vindt het dan wel weer lekker als hij uit eten gaat. Veel ‘normale’ restaurants hebben een mager vegetarisch aanbod (en ik heb het dan niet eens over de plantaardige gerechten). Dus een plek waar iedereen (of je nou wel of geen dierlijke producten wilt eten) kan kiezen uit meer dan 4 verschillende gerechten is geweldig.

Ik en het vriendje namen een plantaardig gerecht, mijn moeder vegetarisch en m’n vader at vlees en iedereen was tevreden ook omdat het meer dan lekker was! Ik heb in tijden niet zo lekker gegeten (gevulde aubergine en courgette met rijst). En mijn tafelgenoten waren net zo enthousiast als ik.

Ik had niet gepland om te schrijven over dit uitje, maar ik denk dat ze veel klanten verdienen en ik wil jullie natuurlijk laten weten hoe lekker het eten daar is. Maar het is helaas wel de reden dat de foto’s meer familiefoto’s dan blogfoto’s zijn 😉

Leave a Reply

%d