The Boyfriend’s Breakfast – recipe

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Boyfriends Breakfast

The boyfriend has a crazy fast metabolism. He makes me (and a lot of other people) jealous by eating whatever he wants and still looking skinny. The downside is that he needs to exercise to look less skinny (the muscles he carefully builds seem the perfect dinner for his body, they disappear if he doesn’t train for more than 7 days). The positive thing of course is that he can eat all the things I bake without having to worry that he will get fat (although we do have a pretty healthy eating style, vegan, no alcohol and no soda).

I know that breakfast is such an important meal, especially when your body burns it so fast. He always had problems eating breakfast, I think because it is one of the first things you do when you wake up so your body is still in sleeping mode. After trying things like crackers, pancakes and toast he now eats oatmeal porridge (the cold version). He found a nice banana/chocolate porridge in the local store and is very happy with his ‘new’ breakfast. With some extra soy flakes he will have enough energy until the next meal.

This instant porridge made me think about what could be in there that makes it taste good. So I checked the ingredients list and I wanted to make it myself ever since. I mean, how hard is it to mix some dry ingredients? Not hard I can tell you and I think the result is pretty good (of course it is not exactly the same as the one we bought in store, it is rather based upon). It only misses banana flour (if someone knows were I can get that, please let me know!).

What you need
(for a big stash :))

4 cups of oat flakes
3 cups of oat meal
1 cup of puffed amaranth
1/8 cup (or more) of cocoa powder
1/4 cup of flax seeds
1 sachet of vanilla sugar or vanilla essence

What you do

1. Mix all the ingredients together and you have your instant porridge

Boyfriends Breakfast
2. They only thing you have to do get a nice breakfast is scoop a bit in a bowl add some soy or rice milk and enjoy!

Boyfriends Breakfast

~~~~~~~~

Ontbijt van het Vriendje – recept

Het vriendje heeft een enorm snelle stofwisseling. Hij maakt mij (en veel andere mensen) jaloers door te eten wat hij wil en er nog steeds dun uit te zien. Er is ook een nadeel: hij moet sporten om er wat minder dun uit te zien (de spieren die hij zo zorgvuldig opbouwt lijken het perfecte diner voor z’n lichaam, ze verdwijnen als hij meer dan 7 dagen niet sport). Het positieve is natuurlijk dat hij al m’n baksels kan eten zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over z’n gewicht (hoewel we vrij gezonde eetgewoontes hebben: plantaardig, geen alcohol en geen frisdrank).

Ik weet dat het ontbijt een belangrijke maaltijd is, helemaal als je lichaam het zo snel verbrandt. Hij heeft altijd al problemen gehad met ontbijten, ik denk omdat het een van de eerste dingen is die je doet als je opgestaan bent. Na crackers, pannenkoeken en toast geprobeerd te hebben eet hij nu havermoutpap (de koude versie). Hij heeft een lekkere banaan/chocolade instant havermoutpap gevonden in de biowinkel en is erg blij met z’n ‘nieuwe’ ontbijt. Met wat extra soja vlokken heeft hij genoeg energie tot de volgende maaltijd.

Deze havermoutpap zette me aan het denken. Want wat kan er inzitten waardoor het zo lekker wordt? Daarom heb ik de ingrediƫntenlijst er bij gepakt en gezien dat het makkelijk zelf te maken is. Ik heb het geprobeerd en het resultaat mag er zijn (het smaakt natuurlijk niet precies hetzelfde als de variant uit de winkel, het is er meer op gebaseerd). Het mist alleen bananenmeel (als iemand me kan vertellen waar ik dat kan krijgen, graag!).

Dit heb je nodig
(voor een goede voorraad)

4 kopjes havervlokken
3 kopjes havermeel
1 kopje gepofte amarant
1/8 kopje (of meer :))cacao
1/4 kopje lijnzaad
1 zakje vanillesuiker of vanille

Dit doe je

1. Meng alle ingrediƫnten door elkaar en je instant havermoutpap is klaar
2. Het enige dat je nu nog hoeft te doen om een lekker ontbijtje te maken is een paar lepels in een kom te scheppen en er wat soja- of rijstemelk bij te doen. Eet smakelijk!

Leave a Reply