Coco Chocolate Cups

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Kokos

In my search for vegan yummyness without flour (special request) I found a recipe for coconut cups with chocolate. Now normally I am not a big fan of coconut flavor in ice-cream or cakes. That’s why I try to find other ways to replace cream in baking and ice-cream making (I noticed coconut cream is used a lot!). However in this case it tastes like a Bounty and that is something I like! (I think when you want something to have a coconut flavor it is fine, but if the flavor is there just because you use coconut cream I don’t like it.) I know, I am a bit picky when it comes to coconut flavor 🙂

So, this recipe, which is not mine, is the perfect treat for your vegan en gluten free friends. Although I would use bonbon molds if I had them. The large muffin shapes are a bit too much to eat at once (ok, I admit sometimes it is just the perfect size ;)).

Go on and make this too easy recipe for a nice weekend treat!

Recipe from beginwithinnutrition.com

What you need
– 1 cup of shredded coconut
– 1/4 cup of maple syrup
– 2 tablespoons of coconut oil
– 100 grams of dark chocolate
(optional: goji berries)

What you do
1. Mix the coconut, maple syrup and coconut oil together in a food processor

IMG_1149 copy
2. Divide the mixture over the (well greased!) molds you are using  (I used only 6 of the holes in the muffin tin)

IMG_1151 copy
3. Melt the chocolate (I did in in the microwave – don’t forget to stir every 15 seconds!)
4. Now poor the chocolate on top of the coconut mixture, you can decorate with some goji berries

eIMG_1154 copy
5. Let it cool in the fridge for at least 2 hours
6. Enjoy!

~~~~~~~~

Kokos Choco Cupjes

Op mijn zoektocht naar plantaardige lekkernijen zonder bloem (speciaal verzoek) vond ik een recept voor kokos met chocolade cups. Normaal ben ik niet zo’n grote fan van ijs of cake met kokossmaak. Daarom ben ik ook aan het zoeken naar andere vervangers voor het bakken en ijs maken (het viel me op dat kokosroom veel gebruikt wordt hiervoor!). Maar in dit geval smaakt het als een Bounty en dat vind ik dan wel weer lekker (ik denk dat als je kokos gebruikt voor de kokossmaak dat het prima is, maar als de smaak er is omdat je toevallig kokosmelk gebruikt, vind ik het minder). Ik weet het, ik ben een beetje precies als het op kokossmaak aankomt 🙂

Dus, dit recept, wat niet van mij is, is de perfecte lekkernij voor je vegan en glutenvrije vrienden. Hoewel ik ze in bonbonvormpjes zou maken als ik die zou hebben. De grote muffinvorm is iets te veel van het goede om ineens te eten (ok, ik geef toe, soms is dat de perfecte grootte ;)).

Ga aan de slag met dit recept voor een heerlijke weekendtraktatie!

Het recept komt van beginwithinnutrition.com

Dit heb je nodig
– 1 kop gemalen kokos
– 1/4 kop ahoornsiroop
– 2 eetlepels kokosolie
– 100 gram pure chocolade
(optioneel: gojibessen)

Dit doe je
1. Mix de kokos, ahoornsiroop en kokosolie in een keukenmachine of met de staafmixer
2. Verdeel het mengsel over de (goed ingevette!) vorm die je gebruikt (ik heb maar 6 van de vormpjes gebruikt in m’n muffinbakvorm)
3. Smelt de chocolade (ik deed dat in de magnetron – wel even elke 15 seconden doorroeren)
4. Giet nu de chocolade op het kokosmengsel, decoreer eventueel met gojibessen
5. Laat het minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast
6. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: