Cat Toilet Ideas

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Yep, you are reading this right: it’s a post about cat toilets. A few years ago we got some help from a ‘cat whisperer’. We have a bit of a crazy and probably traumatized cat which got some help from the ‘cat whisperer’ (the help was mostly to understand Bloems behavior, she is still a bit crazy, but wisdom comes with the years ;)).

Recently the boyfriend came with a newsletter from the cat whisperer which stated that cat toilets should be at least as big as your cat and without flap. Our cats are on the big side (not heavy, just tall) and we figured that that could be the reason why they are whining in front of the door (another reason could be that Bloems tail always gets stuck between the flap and she makes it quit clear she doesn’t like that by growling at it!). They want to go out, to use the shared garden as their toilets. Not a good idea!

As you maybe know: we are moving within a month. And there we will also have a shared garden. To avoid the same kind of behavior we want to give them a bigger toilet. They have to stay inside the first couple of months and that is the perfect time for them to see how great a big toilet is, way better than the garden 😉

We can buy a xxl cat toilet, but you could also make a nice cat toilet out of a piece of Ikea furniture. I found a bunch of Ikea hacks especially for this problem, you can check them below. Now we only have to choose and make the version that fits our new home.

Kattenbak1

http://www.ikeahackers.net/2013/10/ikea-hack-besta-storage-cabinethidden-cat-litter-boxes.html

Kattenbak2

http://www.instructables.com/id/Elegant-Cats-Litter-Box-another-IKEA-hack/

kattenbak3

http://www.ikeahackers.net/2011/12/faktum-kitty-loo.html

kattenbak4

http://www.rainyspain.com/2010/10/foofy.html

kattenbak 5

Sari’s DIY Litter Box Hider

kattenbak6

http://www.ikeahackers.net/2013/05/expedit-cat-litter-box.html

kattenbak7

http://www.ikeahackers.net/2013/02/expedit-shelving-unit-total-kitty-litter-disguise.html

~~~~~~

Kattenbak Ideeën

Yep, je leest het goed: het is een bericht over kattenbakken. Een paar jaar geleden kregen we hulp van de ‘kattenfluisteraar’. We hebben een beetje een gekke en waarschijnlijk getraumatiseerde kat die wat hulp kreeg van haar (de hulp bestond voornamelijk uit het begrijpen van haar gedrag. Bloem is nog steeds een beetje gek, maar wijsheid komt met de jaren ;)).

Een paar dagen geleden kwam het vriendje met een nieuwsbrief van kattenfluisteraar waarin stond dat kattenbakken minimaal zo groot moeten zijn als je kat. Onze katten zijn aan de grote kant (niet dik, maar gewoon lang) en we bedachten ons dat het de reden kan zijn dat er veel gezeurd wordt bij de deur (een andere reden kan zijn dat Bloem haar staart altijd tussen het klepje vast komt te zitten, ze begint dan ook te grommen!). Ze willen naar buiten, om de gemeenschappelijke tuin als hun toilet te gebruiken. Geen goed idee!

Zoals je misschien wel weet: we verhuizen binnen een maand. En omdat we daar ook een gemeenschappelijke tuin hebben, willen we ervoor zorgen dat ze hun gedrag veranderen door ze een grotere kattenbak te geven. Ze moeten de eerste paar maanden binnen blijven en dat is meteen het goede moment voor ze om te zien hoe gaaf een grote kattenbak is, veel beter dan de tuin 😉

We kunnen een xxl kattenbak kopen, maar we kunnen ook een mooie kattenbak maken van een Ikeameubel. Ik vond een heleboel omgebouwde Ikeameubels speciaal voor het kattenbakprobleem, je kunt ze hierboven zien. Nu moeten we alleen nog even kijken welk idee het beste voor ons is (en het natuurlijk ook maken).

One Comment on “Cat Toilet Ideas

  1. Pingback: Cat Toilet diy | I Love Green Grass

Leave a Reply

%d bloggers like this: