My go to recipe websites

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Vegan Websites

After another horrible picture of suffering animals I decided to take the step of going vegan. Right now I made that decision for a part of my meals. There are two things why I didn’t make it a full time thing. The first is that we still have a lot of stored food that is not vegan and the other thing is that I need time to adapt and find my way around the products that I don’t want to eat anymore and search for some replacements. If I say now: I want to be a full time vegan I will be disappointed in myself when I eat something that is not vegan.

One thing I know I am going to miss is cheese (the Dutch mature Gouda is my favorite). So if you know something plant based that can replace this: please let me know!

So, where to search for yummy vegan recipes? Good that I already got some websites that I followed with really nice recipes. But I am not the expert here, please show me the websites you get your recipe inspiration from!

Finding Vegan
I follow this recipe collection website on Facebook and almost everyday they highlight a recipe that looks so good! If I need to find specific recipes, this is one of the first spots I will go to.

Begin with Nutrition
Wow, such a wide range of vegan recipes. And always accompanied by beautiful photographs so you know what your dish should actually look like 😉

Chocolate Covered Katie
A website I discovered more recently. Most of these recipes are desserts or other sweet options, but with a healthy twist. Not all of these are vegan, but they still give me good ideas of what to make. The few dairy based ingredients she uses are easy to replace!

Lucys Friendly Foods
I love the way she writes and how she makes her recipes look so easy to make. It makes you want to go and get those pans and tins out.

Fork and Beans
Gluten, dairy and egg-free. And she makes cakes and cookies that look so good you start drooling, just by looking at the pictures! A great example of how to cook great food without the obvious ingredients.

If you haven’t heard of (one of) these websites: go check them out!

~~~~~~~

Mijn Favo Vegan Recepten Websites

Na alweer een verschrikkelijke foto van de bio-industrie heb ik besloten om plantaardig (of vegan) te gaan eten. Op dit moment wil ik er nog rustig aan wennen, dus ga ik niet alle maaltijden vegan koken. Twee redenen waarom ik nog niet fulltime vegan wil zijn: de eerste is dat we nog veel eten in de voorraadkast hebben staan dat niet 100% plantaardig is. Het andere is dat ik tijd nodig heb om m’n draai te vinden in de wereld van plantaardig koken en ook goede vervanging moet vinden. Als ik nu zeg: Ik wil helemaal plantaardig eten dan ben ik straks teleurgesteld in mezelf als ik iets eet wat niet plantaardig is.

Een ding wat ik ga missen is kaas (de Gouda belegen variant). Dus als je een goed alternatief weet hiervoor: laat het me weten!

Ok, waar moet je zoeken voor lekkere vegan recepten? Gelukkig volg ik al een tijdje een paar fijne websites, waar de lekkerste plantaardige recepten worden gepresenteerd. Hierboven staan de websites waar de  recepten in het Engelse op staan. Ik heb helaas wat minder receptenwebsites in het Nederlands gevonden, maar ik ben niet de expert hier! Laat het me weten als jij nog een leuke website weet met vegan recepten.

De Groene Meisjes
Ze zijn cool, eerlijk en vegan! Hier vind je de nodige inspiratie, lekkerste eetgelegenheden en verrassende recepten. Neem een kijkje, want de Groene Meiden zijn gaaf!

Fiekefatjerietjes
Met enorm enthousiasme worden hier plantaardige recepten gepresenteerd. Daarnaast worden ook weetjes en andere evenementen gedeeld zodat je goed op de hoogte blijft van het laatste ‘plantaardige’ nieuws (voornamelijk uit België). Kijk ook even op haar ‘Inspiratie’ pagina voor meer plantaardige receptenwebsites.

Veganistisch Koken
Deze website ken ik nog niet zo lang, maar ik weet wel dat hij goede tips geeft met betrekking tot plantaardig ijs maken. Ik heb onlangs zijn e-book ‘Plantaardige Ijsjes’ gekocht en ben enorm enthousiast over de mogelijkheden. Het is vooral fijn dat het een Europees boek is, omdat de ingredienten dan makkelijker te krijgen zijn.

5 Comments on “My go to recipe websites

  1. Wat een eer om in je lijstje te staan! Bedankt voor de vermelding 🙂

      • Er komen er nog veel aan! Vanaf morgen is het weer Vegan MoFo en dan probeer ik elke dag te bloggen (niet elke dag een recept, maar toch vaak).
        ‘k Heb jouw blog in mijn inspiratielijst gezet!

  2. Pingback: Vegan MoFo 2014 #8: Favoriete blogs – deel 1 | Fiekefatjerietjes

Leave a Reply

%d