Banana Mango Popsicles – vegan recipe

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Banana Mango Ice-cream

For these popsicles I was inspired by the E-book by Stijn de Kock (in Dutch) and a lot of Facebook posts that were telling me almost the same thing: you can make ice-cream out of frozen bananas. Since I like to spice things up (well not literally, because I am  a real sissy when it comes to spicy) I made it half mango half banana and poured the ice-cream in a popsicle mold. So you have basically creamy frozen mango and banana on a stick. Oh and if you really want to treat yourself you can cover it with melted chocolate and let it cool, mmmmm.

What you need (for 4 big popsicles)

– 4 bananas
– 1 mango
– popsicle molds

What you do

1. Slice the bananas and put the slices in a container or plastic zipper bag and freeze for about 4 hours
2. Do the same with the mango
3. After the 4 hours, put everything in a blender and blend (if you blender has a hard time, let the fruit defrost a bit)
4. Pour the mixture in the popsicle molds and freeze
5. Enjoy this nice threat!

Banana Mango Ice-cream

Banaan Mango Ijsjes – vegan

Voor deze ijsjes werd ik geïnspireerd door het e-book Plantaardige Ijsjes van Stijn de Kock (een absolute aanrader, veel heerlijke ijsrecepten: kijk hier!) en heel veel Facebook posts waarin er over hetzelfde gesproken werd: je kan ijs maken van bevroren bananen. Omdat ik het leuk vind om er soms net even een iets andere draai aan te geven heb ik half mango, half bananenijs gemaakt en het ijs in een ijsjesvorm gegoten. Dus dan heb je eigenlijk romige bevroren mango en banaan op een stokje. Oh en als je jezelf nou echt wilt trakteren bedek je ‘m nog lekker met gesmolten chocolade, even af laten koelen en dan mmmmm!

Dit heb je nodig (voor 4 grote ijsjes)

– 4 bananen
– 1 mango
– ijsvormpjes

Dit doe je

1. Snijd de banaan in plakjes en doe deze in een bakje of plastic zak en vries ze minimaal 4 uur in
2. Doe hetzelfde met de mango
3. Na 4 uur, doe alles in de blender en blend (als het je blender moeite kost laat je het fruit een beetje ontdooien)
4. Giet het mengsel in de ijsvormpjes
5. Geniet van de lekkere traktatie!

2 Comments on “Banana Mango Popsicles – vegan recipe

Leave a Reply

%d