What is on my needles?

(voor Nederlands scroll naar beneden)

MyKnittingUpdate

In between my DIY’s and other creations I knit. Knitting for me is pure relaxation (except for when I drop a stitch…then it turns into ultimate frustration). You can of course check my Ravelry account to see my projects (I don’t have my work in progress visible for non-Ravelers, sorry!) . But not everyone is familiar with Ravelry and I want to show you (and myself) what I have on my needles right now. It is actually a lot, maybe too much, but I need the chaos ;). Let me start with the project I finished most recently.

It is the North Sea Jumper and I am not satisfied with it. I thought it would be lighter and you could wear it elegantly, but it is a fluffy big sweater (and didn’t even take a picture….). Well, maybe something for a winter day? I made it for my mom, but it makes her look so small, like a ball of yarn (sorry mom!), so we decided that it is not going to work for her. I only used like 2/3 of the big ball of yarn and gave it to my mom so she can use it to knit a scarf. I also bought 1 ball of Drops Verdi yarn in different color to knit the same sweater for myself. But that is not going to happen. I think I will make multiple scarfs out of it 😉

So, what is actually on the needles? Ok, let me start with the project I have for in between projects. That sounds weird, right? It is a sock yarn hat and it is so simple I can pick it up straight away and knit. I am already at 60 % I think. It will be ready in time for winter! The yarn I used is Schachenmayr nomotta Regia classic 4ply and the free pattern is called Sockhead Hat and can be found here or here on Ravelry. It is an easy pattern and makes you use beautiful sock yarn not only for knitting socks.

MyKnittingUpdateKellyMcClure

(Right image from Kelly McClure)

The project that is finished for 75% but was already finished for 100% is the Dijon Top. I ripped out the top of the top, because I didn’t like the way the neckline looked. Because I made the top a bit bigger than the pattern tells me, I had to figure out what to do with the neckline. Since I already tried 2 different things and it looked strange, I know asked another Raveler who also made the top a bit bigger and managed to make a beautiful neckline! I hope she has some good tips, I love Ravelry! Find the free pattern Ravelry pattern here. It is a perfect project to get rid of some left over yarn (I did, but I also had to buy some new Baby Merino, haha). I used Drops Baby Merino and the green is Drops Alpaca: both really nice yarns.

MyKnittingUpdate Karina Harper

(Right Image from Karina Harper)

A project that is actually more like a spring or autumn project (well, you can wear a sweater in summer, but I like to think I only wear summer tops ;)) is the Hugs and Kisses sweater, check the free pattern here or on Ravelry. I have some difficulties with the pattern now I finished the first square panel but I will get it right in the end (another thing Ravelry gives me: examples of how others knitted their sweaters so I can check how they tackled the problem). Ooh and getting those first stitches right was also a nightmare (imagine 8 stitches and 8 stitch markers on 3 needles …), but I think it is going to be a nice sweater which I will finish once my more summer projects are done or once summer is over. I used the limited edition Drops Loves You IV yarn, which is sooooo soft! I don’t know how it is once you washed it, but it looks like a very nice yarn to me.

MyKnittingUpdate Drops Design

I couldn’t help myself and start the Beverly Beach Shirt (here on Ravelry) project just recently. I hope it is a quick knit, because it is perfect for warmer weather! I bought the black Drops Cotton Light for another project, but I think it wasn’t the right yarn for that project, luckily it is the right yarn for this project! I like the rainbow color stripes and I think I have enough scrap yarn to make that happen!

MyKnittingUpdateKate Bostwick

(Right image from Kate Bostwick)

And then there is the summer top I tried to knit a bit longer so it will turn into a nice tunic (one of the advantages of being a short girl ;)). This time the pattern is from the Lang Yarns pattern book #197 (the Ravelry page here), but I did a bit of rewriting. I am knitting in a round instead of knitting 4 different panels and like I said I hope it will look nice when it’s a bit longer. I did nothing to change the bottom, because it is (at least I hope) a loose fitting shirt, so my bottom will hopefully fit (I will try it once it it is long enough). I use Schachenmayr nomotto Catania Color for this project, because I had a lot laying around. I knitted another project with the yarn but it didn’t work out, so I looked for another project for this yarn.

MyKnittingUpdate Langyarns.com

(Right image from langyarns.com)

Now I just have to finish these projects so I can put another project on the needles! Good that the boyfriend gave me a beautiful KnitPro interchangeable needles set for my birthday last month! I am a lucky girl.
~~~~~~

Wat staat er op m’n naalden?

Tussen de DIY’s en andere creaties brei ik. Breien is heerlijke ontspanning voor mij (behalve wanneer ik een steek laat vallen…dan verandert het in pure frustratie). Je kan mijn Ravelry account bekijken om mijn gebreide projecten te bekijken (mijn niet afgeronde projecten kun je helaas niet bekijken als je geen Ravelry account hebt, sorry!). Niet iedereen is bekend met Ravelry en ik wil jou (en mezelf) graag laten zien wat ik aan het breien ben op dit moment. Het is best veel, misschien te veel, maar ik hou wel van een beetje chaos ;).

Laat me beginnen met het breiwerk dat ik net heb afgerond.Het is de North Sea Jumper en ik ben er niet echt blij mee. Ik dacht dat het een veel lichter en elegantere trui zou worden, maar het is een beetje een pluizige en dikke trui geworden (en ik heb niet eens een foto gemaakt…..) Nou ja, misschien voor een koude winterdag? Ik heb ‘m voor m’n moeder gebreid, maar als ze ‘m draagt ziet ze er heel klein uit, als een bolletje garen (sorry mams!), dus hebben we besloten dat dit niet echt iets is voor haar. Ik heb maar 2/3 van de enorme bol garen gebruikt en de rest aan m’n moeder gegeven, zodat ze er een sjaal van kan maken (de kleur is wel erg mooi). Ik heb ook 1 bol van deze Drops Verdi voor mezelf gekocht om dezelfde trui voor mezelf te breien in een net andere kleur. Maar dat gaat niet gebeuren. Ik denk dat het meerdere sjaals worden…..

Ok, wat staat er nu op m’n naalden? Laat me beginnen met het breiwerk dat ik heb om tussen andere projecten in te breien. Dat klinkt erg raar, of niet? Het is een muts gebreid met sokkengaren en je kan het makkelijk oppakken en dan meteen beginnen met breien zonder dat je elke keer hoeft te kijken naar het patroon. Ik zit al op ongeveer 60%, denk ik. Het zal zeker klaar zijn voor de winter! Het garen dat ik hier gebruik is Schachenmayr nomotta Regia classic 4ply en het gratis patroon heet Sockhead Hat en vind je hier of hier op Ravelry. Het is een makkelijk patroon en je kunt hiervoor je mooie sokkengaren gebruiken die je liever niet voor sokken wilt gebruiken (ik bedoel, iets gebreids op je hoofd krijgt toch meer exposure dan iets gebreids in je schoenen?)

Het project dat al voor ongeveer 75% klaar is, maar wat al voor 100% klaar was is de Dijon Top. Ik heb de bovenkant van de top weer uitgehaald, omdat ik de halslijn niet mooi genoeg vond. Ik heb de top namelijk iets groter gebreid dan het patroon beschreef en daarom moet de halslijn waarschijnlijk ook wat anders afgekant worden. Ik heb al 2 verschillende manieren geprobeerd en het zag er in allebei de gevallen raar uit. Daarom heb ik nu een mede Raveler gevraagd hoe zij het gedaan heeft, omdat ze de top ook groter gebreid heeft, maar haar top wel een mooie halslijn heeft! Ik hoop dat ze wat goede tips heeft, ik hou van Ravelry! Je kan het gratis Ravelry patroon hier vinden. Het is een perfect breiproject om van wat restantjes wol af te komen (in mijn geval pakte dat anders uit, ik moest wat Baby Merino bijkopen, haha). Ik heb voor deze top Drops Baby Merino gebruikt en het groen garen is Drops Alpaca: beiden zijn mooie garens.

Een breiwerk dat eigenlijk meer voor de lente of de herst is (nou ja, je kan natuurlijk makkelijk een trui in de zomer dragen, maar ik hou ervan om te denken dat ik dan alleen maar zomerse shirtjes draag ;)) is de Hugs and Kisses trui, bekijk het gratis patroon hier of op Ravelry. Ik had wat problemen met het patroon nu ik het een van de twee grote vierkant afgebreid heb, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt (nog iets wat zo fijn is aan Ravelry: je kan afgeronde projecten bekijken van andere gebruikers en op deze manier erachter komen hoe zij het hebben opgelost). Ooh en de eerste paar steken waren een nachtmerrie (denk je in: 8 steken en 8 markers op 3 naalden…), maar het wordt een mooie trui die ik af ga breien als m’n andere zomerse projecten klaar zijn of als de zomer op z’n einde loopt. Voor dit project heb ik het Drops Loves You IV garen gebruikt, dat echt heel zacht is! Ik heb het nog niet gewassen, dus ik weet niet of het mooi blijft, maar het lijkt op een mooie kwaliteit garen.

Helaas kon ik het niet laten om een paar dagen geleden nog een zomers project, het Beverly Beach Shirt hier te vinden op Ravelry, te starten. Ik hoop dat het een beetje snel breit, want het lijkt me perfect voor warm weer! Ik heb zwart Drops Cotton Light gekocht voor een ander breiproject, maar ik denk dat dat niet het goede garen was daarvoor. Gelukkig past het perfect bij dit project! Ik vind de regenboogkleuren als strepen erg mooi en ik denk dat ik genoeg restjes heb om dat voor elkaar te krijgen.

En dan is er nog de zomerse top die ik probeer een beetje langer te breien zodat het een tuniek wordt (een van de voordelen van niet zo groot zijn ;)). Deze keer is het een patroon uit het Lang Yarns patroonboek #197, dit is de Ravelrypagina, maar ik heb het een beetje herschreven. Ik brei in de rondte, in plaats van 4 aparte panelen en ik hoop dat het er mooi uitziet een beetje langer. Ik heb niets aan de onderkant veranderd, omdat het een wat losser zittend shirt is en daarmee hoop ik dat mijn onderkant erin past (ik ga het uitproberen voordat ik alles afbrei). Ik gebruik Schachenmayr nomotto Catania Color voor dit project, omdat ik er veel van had liggen. Ik heb hiermee een vest gebreid en weer uitgehaald omdat het nergens op leek en daarna heb ik gezocht naar een ander project voor dit garen.

Nu alleen nog al deze projecten afbreien, zodat ik weer ander projecten op m’n naalden kan zetten! Goed dat het vriendje mij een mooie KnitPro verwisselbare naaldenset heeft gegeven voor mijn verjaardag vorige maand! Ik heb het goed getroffen.

3 Comments on “What is on my needles?

 1. Mooi patroon van dat zomertopje zeg! Met die golfjes erin bedoel ik, die gaat ook op mijn lijstje! Ik ben net met de Miette van Andi Satterlund begonnen in Drops Cotton Light, inderdaad een fijn garen. Veel plezier met je KnitPro’s! xx

  • Wat zo leuk is, is dat ze een van jouw patronen als inspiratie voor de bovenkant heeft gebruikt. Kijk maar naar het patroon, daar word je netjes genoemd 🙂
   De Miette ziet er leuk uit! Je maakt er vast iets moois van! Brei en haak ze!
   x

   • Oh echt? Dat had ik nog niet eens gezien! Ik zag wel dat de bandjes ongeveer hetzelfde zijn, wat grappig 🙂 Jij ook veel breiplezier! xx

Leave a Reply

%d