I was at Down the Rabbit Hole Festival

(voor Nederlands scroll naar beneden)

DTRH festivalP1020691 copy

…and it was perfect! Well, OK, except for the toilets at the camping site. I think you had to walk about 1 km, just to visit the toilets. But all the other things were great. The fact that it wasn’t sold out and the bands that were playing weren’t particularly famous gave it a really relaxed vibe. Not that the bands weren’t good! We really liked Hozier (his ‘Take me to church’ can be heard on the radio now), Damon Albarn, Temples, Taymir, Uncle Acid and the Deadbeats and DeWolff. I can really recommend these bands!

Beside the music a lot of other things were happening. I participated in a yoga class (wow, she was a really enthusiastic and a good teacher: check cosmicflow.nl), my sweater got a pretty ‘Down the Rabbit Hole’ print screen logo (they did it by hand!) and we saw a beautiful art installation.

DTRH festivalP1020701 copy

This installation could be seen by entering an entrance in the back of one of the festival fields after 23.00. No one knew what you could expect and only about 30 people could see it at the same time. We were lucky that we checked it the first day, because the second day I heard buzzing about the mysterious ‘BosMos’. The 20-30 minutes waiting were totally worth it! It was so pretty, I tried to make pictures, but it was obviously too dark. You could hear music, a drummer was playing live and there was someone operating the visuals. I tried to explain it, but had to erase it. It is something you have to see, it is not something you can describe easily. I asked for the name of the artist behind this project and I will share his/her name with you once I get it.

*Update: the entrance is built by http://www.atmmodelart.nl/ and you can find more about the artists from Bosmos at http://www.bosmos.eu/ *

The way the festival was decorated was stunning. The gate was topped with a garden, including trees that were moving in circles, water mills and grass: I think it illustrated ‘going down the rabbit hole’ as if you were going underground. I would have taken it home if it was possible, you know I love grass! 🙂 A lot of the fences were covered with grass or branches and the different fields and places were creatively decorated: benches made out of pallets, a big fabric fish as an entrance for the raft-making area, a cozy stage made out of wood with two big fire places, a statue made out of old tires and a XXL beach chair.

DTRH festivalP1020698 copy DTRH festivalP1020695 copy

DTRH festivalP1020708 copy DTRH festivalP1020719 copy

The weather was fine, some rain, but nothing bad. And as if it was staged a rainbow appeared and we could witness a nice sunset the last evening (the festival area had a lake at one side where people were busy navigating their own rafts, swimming was a bit too cold).

We had the best time and cannot wait until next year. Hopefully with the same relaxed vibe!

DTRH festivalP1020728 copy

~~~~~~~

Ik was op Down the Rabbit Hole

…. en het was perfect! Nou ja, behalve de toiletten op de camping dan. Ik denk dat je wel 1 km moest lopen voordat je bij de toiletten was. Maar alle andere dingen waren geweldig. Het feit dat het niet uitverkocht was en dat er bands speelden die niet erg bekend waren, zorgden voor een heel relaxte sfeer. Niet dat de bands niet goed waren! We vonden Hozier (zijn ‘Take me to church’ wordt nu veel op de radio gedraaid), Damon Albarn, Temples, Taymir, Uncle Acid and the Deadbeats en DeWollf heel erg goed. Ik kan deze bands echt aanraden!

Naast muziek waren er ook veel andere dingen te beleven. Ik heb een yoga les gevolgd (wow, wat een goede en enthousiaste lerares was ze: bekijk haar website cosmicflow.nl), mijn trui kreeg een ‘Down the Rabbit Hole’ zeefdruk logo (ze deden alles met de hand!) en we zagen een geweldig mooie kunst installatie.

Deze installatie kon je bekijken door een ingang te betreden achterin een van de festivalveldjes na 23.00 uur. Niemand wist wat je precies kon verwachten en slechts ongeveer 30 mensen konden het tegelijkertijd bekijken. We hadden geluk dat we het de eerste dag al bezochten, want de tweede dag hoorde ik mensen praten over het mysterieuze ‘BosMos’. De 20-30 minuten wachten waren het helemaal waard (de twee dagen erna moest je veel langer wachten)! Het was zo mooi, ik heb geprobeerd foto’s te maken, maar het was natuurlijk te donker. Je kon muziek horen, een drummer speelde live over deze muziek heen en er was iemand die het licht projecteerde. Ik heb geprobeerd het op te schrijven, maar weer weggehaald. Dit is iets wat je moet zien om het te begrijpen. Ik heb de organisatie gevraagd naar de kunstenaar achter deze installatie, dus ik hoop jullie zo snel mogelijk de naam te kunnen geven.

*Update: De poort is gebouwd door http://www.atmmodelart.nl/ en je kan meer lezen over de kunstenaars van Bosmos op http://www.bosmos.eu/ *

Het festival was bizar mooi gedecoreerd. De festivalpoort was bedekt met een tuin, inclusief ronddraaiende bomen, watermolens en gras: Ik denk dat het een ‘rabbit hole’ moest voorstellen, zodat je letterlijk ‘down the rabbit hole’ ging. Ik had dit graag mee naar huis genomen, je weet dat ik van gras houd! :). Veel hekken waren bedekt met gras of takken en de verschillende veldjes waren erg gezellig gemaakt: bankjes van pallets, een grote stoffen vis als ingang voor het ‘vlotten-maken-gebied’, een gezellig klein podium gemaakt van hout met twee grote vuurkommen, een beeld gemaakt van oude autobanden en een XXL strandstoel.

Het weer was prima, een beetje regen, maar niets ergs. En alsof het zo gepland was, verscheen er een regenboog en waren we getuige van een romantische zonsondergang (het festivalterrein had aan een kant een meer waar mensen druk waren met het varen van hun eigengemaakte vlotten, zwemmen was een beetje te koud).

We hebben een geweldige tijd gehad en kunnen niet wachten tot het volgende festival. Hopelijk met dezelfde relaxte sfeer!

 

Leave a Reply

%d