Flavored Ice Cubes – recipe

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Ice Cubes

I really like the idea of using ice cube molds not just for ice cubes. I already saw blog posts about how you can store, for example, small portions of broth. Or you can use it to store sauces and when you want to use it for cooking, you can take just the amount of sauce you need. How handy!

The ice cubes I made are more for giving your drink an extra bit of taste, with some lemon or fresh mint. If I buy lemons I never get to use the whole lemon before it is too old to use it. Very frustrating. Freezing it in ice cubes makes it last a whole a lot longer!

What you need

– ice cube mold
– organic lemon
– fresh mint

What you do

1. Cut the lemon in small pieces
2. Fill the ice cube mold with water, pieces of lemon and/or fresh mint leaves
3. Freeze over night
4. Enjoy the fresh and easy way to give your iced tea a bit more flavor

Ice Cubes

~~~~~~~

Ijsblokjes met Smaak – recept

Ik vind het een geweldig idee om ijsblokjeshouders niet alleen te gebruiken om ijsblokjes mee te maken. Ik zag al eerder een blogpost met hoe je, bijvoorbeeld, kleine porties boullion kan bewaren in een ijsblokjeshouder. Of je gebruikt het om saus in te bewaren en als je de saus tijdens het koken nodig hebt kun je precies de hoeveelheid nemen die je nodig hebt. Hoe handig!

De ijsblokjes die ik gemaakt heb zijn wat dat betreft wat ouderwetser: ze zijn gewoon voor in je drankje. Maar ze zorgen wel voor wat extra smaak door een beetje citroen en wat verse mint. Als ik citroen koop maak ik nooit de hele citroen op voordat deze te oud is om te gebruiken. Heel frustrerend. Het invriezen in ijsblokjes zorgt ervoor dat ik het restje citroen een stuk langer goed kan houden.

Dit heb je nodig

– ijsblokjeshouder
– bio citroen
– verse mint

Dit doe je

1. Snijd de citroen in kleine stukjes
2. Vul de ijsblokjeshouder met water, stukjes citroen en/of stukjes mint
3. Zet het minimaal een nacht in de vriezer
4. Geniet van de verfrissende en makkelijke manier om je drinken een beetje meer smaak te geven

Leave a Reply

%d bloggers like this: