I was at the Dawanda Designer Markt

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Dawanda Design Markt

Last Saturday I visited the Dawanda Designer Markt here in Munich. It was nice to see so many creative people and products in one place, but I was a bit overwhelmed by all the bright colors, dotted fabrics and girly girly items. DIY does not neccessarily mean pink, female and cute. I took the boyfriend with me, but there were just a few market stands that were interesting for him (and he has a broad interest). How cool would it be to for example see some pallet furniture, wooden bicylces or garden items? I think a lot of girls and boys would appreciate it.

Ok, that said, now I go on with all the positive things. We found a few very nice products, so I really want to share those. We also got a free linen bag and magazine from Dawanda and they sold some vegan food which I really didn’t expect!

Dawanda Design Markt

We were both enthusiastic about the designs of ‘Frau Ottilie’. Actually we liked it so much, we came back after half an hour to buy some more postcards. I love it when people put effort in making original, beautiful things. We bought 10 postcards and 1 poster for just 16 Euro (I think that is pretty cheap for handmade designs!). A few of the postcards we want to use to make other people happy and a few we want to hang alongside the poster. Go check out the website to see more designs and be amazed by the talent!

Dawanda Design Markt

The other thing we bought is an eco friendly wallet made out of old tire and an old cement bag. The boyfriend was looking for a non-leather sturdy looking wallet for a long time now and happy to find one that meets all his needs. I really like it, but it was banned from the house and had to stay on the balcony the first day. Thing was: you could still smell the gasoline from the ‘old tire part’. We figured it out, so it is already in use and making the boyfriend happy. Oh, hopefully not only the boyfriend, because it is a fair-trade item. Check out the website to see the other things they sell made out of recycled tire and cement bags.

Dawanda Design Markt

And don’t you just love the ‘katzenkugel’ (translates into cat globe)? If we had the money we would have bought one, because they are just too cute. Maybe good we didn’t buy one, because cats are known for their perky character (i.e. they will not use what you bought them, but rather sleep in cardboard boxes, your suitcase or the only easy chair you have).

Dawanda Design Markt Dawanda Design Markt

In the end, we had a very nice afternoon ­čÖé

Dawanda Design Markt

~~~~~~~~

Ik was op de Dawanda Designer Markt

Afgelopen zaterdag bezocht ik de Dawanda Designer Markt hier in M├╝nchen. Het was leuk om zoveel creatieve mensen en producten in ├ę├ęn ruimte te zien, maar ik was ook een beetje overdonderd door de felle kleurtjes, gestippelde stofjes en echte ‘meisje meisje’ items. Doe-het-zelf staat wat mij betreft niet gelijk aan roze, vrouwelijk en schattig. Ik had het vriendje meegenomen, maar er waren maar een paar kraampjes die interessant waren voor hem (en hij is breed ge├»nteresseerd). Hoe gaaf zou het zijn geweest als ze bijvoorbeeld wat palletmeubels, houten fietsen of tuinproducten hadden gehad. Ik denk dat veel vrouwen, maar ook mannen daarin ge├»nteresseerd zouden zijn.

Ok, dat gezegd hebbende vertel ik graag over de positieve dingen van de markt. We hebben een paar mooie dingen gevonden die ik graag met je wil delen. Daarnaast kreeg ik een gratis stoffen tas met magazine van Dawanda en verkochten ze vegan eten, dat had ik niet verwacht!

We waren beide enorm enthousiast over de ontwerpen van ‘Frau Ottilie’. We vonden ze zelfs zo mooi dat we na een half uur terug zijn gegaan om nog een paar kaartjes te kopen. Ik vind het super wanneer mensen originele mooie dingen maken. We kochten 10 ansichtkaarten en 1 poster voor maar 16 Euro (ik vind dat goedkoop voor handgemaakt design!). Een paar kaartjes gaan we gebruiken om andere mensen blij te maken en een paar willen we ophangen, samen met de poster. Bekijk op de website nog meer designs.

Het andere wat we gekocht hebben is een milieuvriendelijke en fair-trade portemonnee, gemaakt van een oude autoband en een oude cementzak. Het vriendje was al een tijdje op zoek naar een niet-leren stevige portemonnee en erg blij dat hij er nu een gevonden heeft die aan al z’n eisen voldoet. Ik vind de portemonnee ook erg goed gelukt, maar heb ‘m toch een tijdje verbannen uit huis. De eerste dag moest ie op het balkon verblijven, want het stuk autoband stonk nog naar benzine. Het is helemaal goed gekomen en hij is nu in gebruik. Op de website van Milchmeer staan nog meer producten die gemaakt zijn van oude zakken en autobanden, een bezoekje waard!

Oh en is deze ‘katzenkugel’ niet fantastisch (vertaald: kattenbol)? Als we het geld ervoor hadden gehad, dan ware we er nu een rijker – ze zijn zo schattig! Misschien maar beter dat we er niet eentje gekocht hebben, want katten zijn mega eigenwijs (m.a.w. ze gebruiken niet wat je voor ze koopt, maar slapen liever in een kartonnen doos, je koffer of de enige luie stoel die je in huis hebt staan).

Al met al een geslaagde middag ­čÖé

Leave a Reply

%d bloggers like this: