My sewing progress

(voor Nederlands scroll naar beneden)

SewingJacket

I am pretty chaotic. So I embrace the assistance I can get in digital and non-digital ways, like the whiteboard I recently got to write down the deadlines which otherwise are written down on pieces of paper that are getting lost. And to avoid digital pieces of paper that get lost on the hard drive, I installed Evernote. Still, I am not the most organized person you will know. It is probably a gene thing. (Are there a lot of creative people who are organized? Is it related?).

When I think I did a good job by planning activities, blog posts, designs etc., there is always some last-minute thing that ruins it all. And that is what happened the last few days: I worked and planned things ahead, was almost proud of myself for doing things in advance and now I am stressing. Oh well, story of my life 😉

The consequence of the above: not a DIY or tip today. Just showing my latest sewing progress. It is getting a little bit better, but I am still figuring out what I do wrong. After measuring and cutting the fabric, the pieces still need some adjustment when I am pinning them together.

The pattern for this coat is from the Burda Easy Autumn/Winter 2013. When it was finished and I tried it on I found myself swimming in it (I think it is the shape of the jacket), so I trimmed the sides and now I think it looks like I can actually wear it were other people can see me! Yeah!

I have some fabric left-overs which I am probably using to make a loop shawl. Such pretty fabric and such a shame to throw it away!

SewingJacket SewingJacket

~~~~~~~

Mijn Naai Vorderingen

Ik ben best chaotisch. Dus omarm ik alle hulp die ik kan krijgen op digitale en niet-digitale manieren. Zoals het whiteboard dat ik recent gekocht heb om deadlines op te schrijven die ik anders op een stukje papier schrijf en vervolgens kwijtraak. Om te voorkomen dat digitale stukjes papier kwijtraken op m’n harde schijf heb ik Evernote geïnstalleerd. Helaas maakt me dat nog niet de meest georganiseerde persoon die je kent. Het is waarschijnlijk een genen dingetje. (Zijn er veel creatieve mensen die ook georganiseerd zijn? Heeft het met elkaar te maken?).

Als ik het idee heb dat ik alles goed gepland heb, zoals blog posts, ontwerpen en andere activiteiten, is er altijd wel iets last-minute-achtigs dat alles weer door de war schopt. En dat is precies wat er de laatste paar dagen gebeurd is: ik heb vooruit gewerkt en gepland, was bijna trots op mezelf omdat ik ook echt vooruit gewerkt heb  en nu ben ik aan het stressen. Nou ja, story of my life 😉

Het gevolg van wat ik hierboven beschreven heb: geen doe-het-zelf of andere tip vandaag. Maar ik laat wel mijn laatste naaiprogressie zien. Het wordt steeds een beetje beter. Wat ik alleen niet snap is hoe het kan dat ik na het meten en knippen van de stof bij het spelden er toch achterkom dat het niet allemaal goed op elkaar past.

Het patroon voor dit jasje komt uit de Burda Easy herfst/winter 2013. Toen het klaar was en ik het aandeed, zwom ik erin (ik denk dat het te maken heeft met de pasvorm van het jasje), dus heb ik wat van de zijkanten afgehaald, zodat ik het ook echt durf te dragen in openbare ruimtes! Yeah!

Ik heb wat stof over dat ik waarschijnlijk ga gebruiken om een ronde shawl te maken. Veels te mooie stof om zomaar de restjes van weg te gooien!

3 Comments on “My sewing progress

  1. Pingback: Wooly Cocoon Jacket | I Love Green Grass

Leave a Reply