I was at Heldenmarkt

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Heldenmarkt

Last weekend we went to the Heldenmarkt, here in Munich, and we liked it a lot!

Heldenmarkt is a fair for sustainable consumption. And we found a few clothing brands, food stands and even a ‘sustainable bank’ there. The place (Postpalast) was so bright and perfect for the fair. Right from where you came in, the atmosphere was good.

We went to a talk given by someone from Triodios bank about their take on banking. And after strolling around I bought a Dopper for my mom, something she wanted to have for a long time. Dawanda was also there and I got a free winter magazine. Nice to see what they have in store, even though it was a bit out of date.

Heldenmarkt

What we also saw were the ‘Tiny Gardens‘, a concept I am jealous of (I want to come up with such an idea!). You can order your garden in a box on their website and place it on the balcony. The only thing it needs is water. Perfect for people who are not so good with flowers and plants and a nice thing to give away, because you can also add a little message on the outside of the box.

Heldenmarkt

After we checked everything, almost twice, we sat in an indoor ‘Biergarten’ with some great vegetarian food.

I can really recommend Heldenmarkt. So if you are living in Germany, check out there website, Munich was only the start of their tour!

~~~~~~~~

Ik was op de Heldenmarkt

Afgelopen weekend hebben we een bezoekje gebracht aan Heldenmarkt, hier in München,  en we vonden het erg geslaagd!

Heldenmarkt is een beurs voor duurzame consumptie. We hebben daar een paar kledingmerken, eetstandjes en zelfs de Triodos bank gevonden. De plek (Postpalast) was geweldig helder en perfect voor een beurs. Meteen bij binnenkomst was de sfeer goed.

We hebben een praatje van Triodos bank bijgwoond over hun kijk op bankieren en daarna een paar rondjes gelopen over de beurs. Ik heb een Dopper gekocht voor m’n moeder, iets waar ze al lang naar op zoek was. Dawanda was er ook en ik kreeg een gratis wintermagazine. Leuk om te zien wat ze allemaal te koop hebben, hoewel het wel een beetje verouderd was.

Wat we ook tegenkwamen was het bedrijfje ‘Tiny Gardens‘. Ze hebben een concept bedacht waar ik jaloers op kan worden (omdat ik het zelf zou hebben willen bedenken!). Je kan op hun website een tuintje in een krat bestellen en op je balkon zetten. Het enige wat het nog nodig heeft is water. Perfect voor mensen die niet zulke groene vingers hebben en ook leuk om weg te geven. Je kan namelijk een berichtje laten plaatsen op de buitenkant van het krat.

Nadat we de markt bijna twee keer rond zijn gelopen, zijn we in de indoor ‘Biergarten’ gaan zitten met lekker vegetarisch eten.

Ik kan Heldenmarkt echt aanraden. Als je in Duitsland woont, bekijk dan even hun website. München was slechts het begin van hun tour!

Leave a Reply