Feeling Super(food)

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Wheatgrasspowder
You read a lot about superfoods these days. Although you should know better, you still want to believe those superfoods will make you superhealthy and never feel sick anymore. There needs to be a lot of research done to see if the superfoods really do what they claim they do. The Dutch Food and Health department told people that you should not eat just superfoods to get your daily dose of vitamins. Eat your fruits and vegetables, with a little superfood on the side.

Well, to be honest, they just sounded to good to be true, right? So I still have some hemp seeds, chia seeds and goji berries, but also because I like them. And every now and then I take a juice (home made or not) and drink it with wheatgrass powder. Because it makes me feel better, whether it is placebo or not. I mean, who chose the name ‘superfood’? The name alone makes you already feel better and healthier (that actually saves you lots of money :)).

In the picture a homemade smoothie with raspberry, banana, pear and orange juice topped with some wheatgrass powder.

~~~~~~~

Je leest veel over superfoods dezer dagen. Hoewel je wel beter weet, wil je graag geloven dat deze superfoods je supergezond maken en je je hierdoor nooit meer ziek voelt. Er moet nog veel onderzoek gedaan worden om erachter te komen of de superfoods echt doen wat ze beloven te doen. Het Voedingscentrum heeft in ieder geval al laten weten dat superfoods echt geen vervanging zijn van je dagelijkse portie groenten en fruit. Eet lekker je banaantje, portie broccolli of smoothie, met wat superfoods ‘on the side’.

Om heel eerlijk te zijn klinkt het gewoon te goed om waar te zijn, toch? Ik eet nog steeds m’n hennep- en chiazaadjes en gojibessen, maar ook omdat ik het gewoon lekker vind. En af en toe drink ik een sapje (al dan niet zelfgemaakt) en drink het met wat tarwegraspoeder. Omdat het me een goed gevoel geeft, of dat nou placebo is of niet. En de persoon die de naam ‘superfood’ bedacht heeft is natuurlijk geniaal. Alleen de naam al maakt dat je je beter en gezonder voelt (dat kan je trouwens een hoop geld besparen :)).

Op de foto een zelfgemaakte smoothie met framboos, banaan, peer en sinaasappelsap met wat tarwegraspoeder als topping.

Leave a Reply

%d