Esther the Wonder Pig

(voor Nederlands scroll naar beneden)


Image from Esther the Wonder Pig

I hope that, once we are settled in one place, we will have a house with a yard. And for a few years now, I am pretty certain that yard should also contain a pig (and a few goats and chickens would also be nice). We often visit a petting zoo (imagine an adult between the kids, with her photo camera as an excuse) and I love it there! It occured to me that in the petting zoo, the pigs are never a favorite. Ok, I know, they are covered in mud most of the time and smell a bit. But how cute are they, with their big ears and handsome nose?!! So it is heartbreaking when, most of the time, the fathers of the children yell: “Oh you are a cute piece of bacon”.

Everyone who wants to hear it I explain that pigs are extremely clever (I read even more clever than a dog!) and sensitive. The thing is: bacon isn’t a pig, at least for most people it isn’t. Why not start with putting pictures on the package of meat in the supermarket? Just to make sure everyone knows it really was a living animal.

A really good initiative to get the message out is Esther the Wonderpig. They have a Facebook page where they post pictures about their pig Esther. Esther was bought as a mini pig, but never stopped growing. Now she weighs 170 kg  and instead of giving her away the owners started to share their experiences. Esther inspired them to eat vegan and since they started with their Facebook page many other people followed their example. Within 90 days they had 100,000 followers and started the estherthewonderpig.com website where merchandise is sold. They want to use the money they collect to build a shelter for abandoned pigs and other animals.

Go and check it out: their Facebook page with hilarious pics, their YouTube channel with cute movies (check the one where Esther takes a bath :)) and their website with merchandise. And let Esther and her owners inspire you!

Keep up the good work Steve and Derek! A lot of respect for you guys!


Images from Esther the Wonder Pig

~~~~~~~~~

Esther het Wondervarken

Ik hoop dat, als we gesetteld zijn op een plek, we een huis hebben met een tuin. En nu al paar jaar lang ben ik er zeker van dat die tuin ook een varken moet bevatten (een paar geiten en kippen zou ook fijn zijn). We bezoeken vaak de kinderboerderij (denk je in: een volwassene tussen de kinderen, met haar foto camera als excuus) en ik vind het geweldig! Het viel me op dat in de kinderboerderij de varkens nooit favoriet zijn. Ok, ik geef toe, ze zitten onder de modder en ruiken een beetje vreemd. Maar hoe schattig zijn ze met hun grote oren en geweldige neus?!! Daarom is het erg vervelend om, meestal, de vader van de kinderen te horen schreeuwen: “Jij bent een schattig stukje bacon”.

Iedereen die het wil horen vertel ik dat varkens extreem slim (ik heb gelezen dat ze zelfs slimmer zijn dan honden!) en gevoelig zijn. Het punt is: bacon is geen varken, tenminste niet voor de meeste mensen. Waarom beginnen we niet met het plakken van foto’s op de vleesverpakkingen in de supermarkt? Gewoon, om er zeker van te zijn dat iedereen weet dat het ooit een levend wezen was.

Een super initiatief om dit bericht te verspreiden is Ester het Wondervarken. Ze hebben een Facebook pagina waar ze foto’s posten met hun varken Esther in de hoofdrol. Esther is gekocht als mini-varken, maar nooit gestopt met groeien. Nu is ze een 170 kg wegend varken en in plaats van haar weg te doen, zijn de baasjes begonnen met het delen van hun ervaringen. Esther heeft hen geinspireerd plantaardig te eten en sinds ze begonnen zijn met hun Facebook pagina hebben heel veel andere mensen hun voorbeeld gevolgd. Binnen 90 dagen hadden ze 100.000 volgers en zijn ze estherthewonderpig.com gestart, waar er merchandise wordt verkocht. Ze willen het geld dat ze daarmee verdienen gebruiken om een opvang te bouwen waar ze varkens en andere dieren kunnen opvangen die weg zijn gedaan door hun baasjes.

Neem een kijkje: de Facebook pagina met hilarische foto’s, het YouTubekanaal met schattige filmpje (bekijk het filmpje waarin Esther een bad krijgt :)) en de website met merchandise en andere informatie. Laat je inspireren door Esther en haar baasjes!

Steve en Derek doen geweldig werk. Veel respect voor hen!

One Comment on “Esther the Wonder Pig

  1. Pingback: My own Esther | I Love Green Grass

Leave a Reply

%d